Gratis juletræer til trængte familier

Gratis juletræer til trængte familier
Lions Klub Rønne åbner her i weekenden deres bod på Store Torv i Rønne. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 15. DEC 2023 • 17:37
NYHED | ABONNENT
15. DEC 2023 • 17:37

Lions Klub Rønne sælger i weekenden gløgg, æbleskiver og varm kakao på Store Torv – samt deler juletræer ud.

Lions Klub Rønne åbner her i weekenden, den 16.-17. december, sin bod på Store Torv, hvor den godgørende klub vil sælge gløgg, æbleskiver og varm kakao for at skaffe penge, som kan blive ekspederet videre til støtte for gode formål.

Jan Egelund, som er formand for klubben, fortæller, at han forleden læste i Tidende, at Barnets Blå Hus lørdag har lejet hele Rønne Bio for at give en god oplevelse til familier, som er økonomisk pressede og ikke i hverdagen har råd til en tur i biffen.

Dén hjertevarme historie vil han gerne følge op på.

– Så jeg har lavet en aftale med Spar i Gudhjem, som sammen med KFI, Købmændenes Finansierings Institut, gerne vil sponsorere for 7.000 kroner juletræer til os, som vi får ned til vores bod på torvet, og de skal så gå til trængte familier med børn, siger han.

– I den forbindelse rækker jeg ud til Barnets Blå Hus og skriver til dem, at når nu de inviterer til en tur i biografen, så kan de også kigge forbi ved vores bod, hvor vi jo holder åbent både lørdag og søndag klokken 10-16, og så kan familierne også få et juletræ med hjem.

Der er primært tale om udendørs juletræer, oplyser formanden.

– Men jeg har fået at vide, at man også godt kan tage dem ind, så de kan bidrage til en god juleaften, og det er netop det, Spar ønsker at være med til – at sikre en god jul til trængte familier, som måske ikke lige har råd til et juletræ, siger formanden og tilføjer:

– Man skal nok vente med eventuelt at tage sit træ inden døre til dagen inden selv juleaften, for de kan drysse en del.

Han fortæller videre, at træerne i første omgang også simpelthen skal bidrage til hyggen på torvet, inden de bliver fordelt til familierne.

Også andre familier end dem, der har tilknytning til Barnets Blå Hus, er velkomne til at kigge forbi efter et juletræ, hvis det er svært for dem at finansiere julen.