Efter elevprotester: Konflikt på htx landet

NYHED | ABONNENT | 12. FEB 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
12. FEB 2024 • 19:00

Ledelsen på Campus Bornholm har været i dialog med en gruppe utilfredse elever og mener at have landet en aktuel konflikt med dem.

Der er vinterferie, også for eleverne på Campus Bornholm, men nogle af dem, der går på htx, har ikke desto mindre mandag været i kontakt med noget af ledelsen på uddannelsesinstitutionen.

Det skyldes en utilfredshed, eleverne fredag luftede, da de over banneret i den store hall, som fortæller, at her kan man gå på htx, ophængte et protestflag, hvorpå der stod "HTX – fremtiden slutter her!?".

Baggrunden for protesten var, at nogle elever var skuffede over de – for få og forkerte, mente eleverne – valgmuligheder, der var inden for linje- og valgfagene på htx.

Maya Müller, som er rektor på gymnasieuddannelserne, oplyser dog nu til Tidende, at ledelsen har været i dialog med de utilfredse elever, og hun mener, at det er lykkedes at finde en tålelig løsning, hvor muligvis ikke alle elever er fuldt tilfredse, men hvor dog de fleste kan være det.

– Det er nok ikke sådan, at alle er lykkelige, men jeg tror, vi har landet en løsning, som alle trods alt kan være tilfredse med, siger hun.

– Vi har tilbudt klassen de to linjefag "el" og "proces", som knytter sig til de studieretninger, de har. Klassen har to forskellige studieretninger, og "el" er et fysisk orienteret forsøgsfag, hvor man bygger robotter, lodder og så videre, mens "proces" mere handler om biotek med kemiske forsøg og lignende. Det er to linjefag, som de har valgt, og som passer til deres studieretninger – og dem har de så fået.

God løsning

Faktisk, oplyser Maya Müller, var det ikke definitivt besluttet at fjerne fagene, eftersom det afhang af, hvor mange der havde tilmeldt sig de forskellige hold i forhold til at få økonomien til at hænge sammen.

– Hele klassen får også som valgfag på A-niveau, altså på højt niveau, det fag, som også er særligt for htx, og som hedder teknologi, siger rektoren.

– Til gengæld bliver der ikke mulighed for fysik og kemi på A-niveau. Det er der selvfølgelig nogle, der vil være kede af, men jeg tror alligevel, vi er landet på en god løsning. Nogle får det præcis, som de gerne vil have det, mens der er andre, der ikke får det, men som jeg trods alt tror, vil synes, det trods alt er okay. Vi har lyttet til argumenterne og forsøgt at gøre flest muligt glade ud fra den økonomiske ramme, vi har.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT