Der er mus i saunaen

Der er mus i saunaen
Normalt er saunaen i Hasle Havnebad forbeholdt mennesker, men de seneste uger har flere af klubbens medlemmer observeret mus i saunaen. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 4. JAN 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
4. JAN 2023 • 15:30

Saunaen i Hasle Havnebad har fået ubudne gæster.

 

Hasle Saunaklub har fået uventede gæster i juledagene. Normalt er saunaen i Hasle Havnebad forbeholdt mennesker, men de seneste uger har flere af klubbens medlemmer observeret mus i saunaen, og det forsøger man nu at gøre noget ved.

– De er jo ikke medlemmer, siger Allan Funder Kaas humoristisk.

Han er formand for Hasle Badeklub og ser i princippet på sagen med stor alvor, men mener også, at problemet er til at løse.

– Nogen har oplevet, at der var mus, når de trådte ind i saunaen, som så er pisket ud. Og de skal selvfølgelig ikke være der, vi vil gerne have saunaen for os selv. Men der et lille hul bag ovnene, tror jeg, siger Allan Funder Kaas.

Rigmor Skovgaard fra saunaklubben fortæller, at musene har løbet i skoene.

– Det har der været lidt drama om. Men jeg er fra landet, så jeg er ikke så sart. Jeg synes, det er mest synd for musene, siger hun.

Saunaen ejes og drives af kommunen, og derfor har man kontaktet ejendomsservice for at få hjælp til at stoppe hullet. Derudover har man sat fælder op i mellemjulen.

Kim Eilif Pedersen, leder af den kommunale ejendomsservice, har endnu ikke hørt om sagen, men lover at kigge på det, hvis der er tale om større dyr end mus.

– Med mus gør vi ikke noget, det er vores lejere, der skal sætte fælder op. Rotter er en helt anden sag, de er direkte sundhedsskadelige.

Ingen problemer i Svaneke

Saunaerne popper op overalt på Bornholm i disse år. Men det er ikke alle, der får uventet besøg i vinterhalvåret.

– Vi har ikke haft problemer med skadedyr overhovedet. Der er mink på havnen, men de holder mus og rotter væk, siger Kjeld Poulsen, kasserer i Svaneke Badeklub.

Han kalder situationen i Hasle for uheldig og gætter på, at musene har nemmere ved at skaffe sig adgang til saunaen i Hasle på grund af beliggenheden.

– Den ligger lidt anderledes end vores. Vi er bygget udenpå havnen, så det er ikke så let at komme til. Men altså, mus kommer jo ind overalt, siger Kjeld Poulsen.

På Hasle Saunas facebookside har nogle brugere nævnt, at der også er set rotter i saunaen.

– Men det er jeg altså ikke sikker på. Det kan nogen gange være svært at skelne mellem en stor mus og en lille rotte, siger Allan Funder Kaas.

I kommunen håber man, at brugerne af saunaen i Hasle løser museproblemet selv.

– Mus er typisk et vinterproblem. Hvis det ikke hjælper med fælderne, eller hvis de ser rotter, må de kontakte mig, siger Kim Eilif Pedersen fra ejendomsservice.

Musesituationen har ikke sat en stopper for aktiviteterne i saunaen, siger Allan Funder Kaas.

– Jeg var dernede i går, og der var masser af mennesker, flere end jeg nogensinde har set før.

Rigmor Skovgaard fra saunaklubben mener, at der er ved at være styr på musesituationen i saunaen.

– Jeg ved, at der er gået to mus i fælden. Og der er ikke set nogen siden søndag. Så jeg tror, problemet er løst, siger hun til Tidende.