Både Sildefesten, Dueodde og Gæsten er til salg

Både Sildefesten, Dueodde og Gæsten er til salg
Slaget om Bornholm er et nyt brætspil, hvor det blandt andet gælder om at tjene penge og udføre missioner. Sune Frantsen, der står bag spillet, besøgte i sommer Bornholm, for at få mere inspiration til de forskellige detaljer. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 6. NOV 2022 • 10:30

I et nyt bornholmerspil handler det om at tjene penge, udføre missioner og mindes tidligere tider på øen.

Et nyt spil om Bornholm er lige kommet i handlen, og her er der mulighed for at erhverve sig både Ekkodalen, Dueodde, Hammerhus og mange andre lokale steder. Brætspillet er en blanding mellem det gode gamle kendte Matador-spil og spillet Risk, hvor det gælder om at erobre områder og udføre missioner.

Ideen til spillet er slet ikke bornholmsk, men udvikleren, Sune Frantsen, er blevet kontaktet af flere bornholmere, der har spurgt, om han ikke skulle lave et spil om øen.

– Det hele startede egentlig i min farmors sommerhus, hvor der ikke var noget internet, og så skal man jo finde på nogle gode ideer. Så lavede jeg et brætspil om Nakskov, hvor jeg selv er fra, og jeg opdagede, at folk virkelig tog det til sig, og at de syntes det var sjovt at dyrke det lokale lidt mere. Og herefter udviklede det sig bare, fortæller han.

Sidste år udgav han nogle flere spil i andre områder, blandt andet Aarhus, Aalborg og Ærø, men flere og flere kontaktede ham og spurgte, om det ikke snart var tid til et spil om Bornholm.

– Jeg har en del bornholmske venner, og dem tog jeg fat i, og jeg har også gået i klasse med nogle bornholmere, og dem har jeg også snakket meget med, for det skal være bornholmernes spil. Det skal ikke være mig der bestemmer, hvad det skal indeholde. Så man kan sige, at det har været et kæmpe langt interview om Bornholm, om hvad der er vigtigt for bornholmerne, og hvad der skal tages med i sådan et spil. Og det har mundet ud i alle mulige refferencer, lige fra Bisseline til Nyker Brød og hvor mange flasker gin, der er blevet drukket på sølvknappen. Så det har været rigtig spændende at lytte til alle de lokale røverhistorier, fortæller Sune Frantsen.

Tjen penge på hønseskidning

Spillet om Bornholm handler både om at købe forskellige ejendomme, at tjene penge ved at bygge huse og hoteller, men også om at udføre forskellige missioner. Og alle oplevelser er naturligvis lokale, siger Sune Frantsen.

– Der er selvfølgelig lavet en overordnet skabelon til spillet fra det første jeg lavede, og så bliver hvert enkelt spil tilrettet til stedet. Det betyder, at man i spillet for eksempel kan lande på et felt, der hedder hønseskidning, hvor man kan spille om penge, eller man kan lande på Povl Anker eller de underjordiske, hvor det spøger lidt, så hele spillet er tilrettet til Bornholm.

Sune Frantsen synes, at spillet har været sjovt at lave, men det har også taget lang tid.

– Det har taget godt og vel et år, fra vi begyndte, til det er udgivet. Det tager lang tid at snakke med folk, og det kræver, at man skal langt ned i detaljen, for jeg vil heller ikke at skuffe nogen. Det værste er, hvis de lokale ikke føler at spillet er lokalt, så jeg har gået meget op i detaljegraden. Og så har jeg forsøgt at lave et spil, der dækker hele øen, forsøgt at finde nogle emner, der binder øen sammen.

Opgaverne i spillet kan for eksempel være at eje bestemte grunde, at bygge huse i Ekkodalen, og at eje og forsøge at sælge Østerlars Rundkirke til en medspiller for 8.000 kroner. Og netop rundkirken var Sune Frantsen selv forbi, da han i sommers besøgte Bornholm.

– Vi holdt ferie på Bornholm i sommer, hvor vi forsøgte at tage pulsen på, hvad der skal være med i spillet, og det var en virkelig dejlig tur, siger han.

Sune Frantsen lever nu af sine spil, som han indtil videre kun sælger på hjemmesiden slagetom.dk, efterfulgt at en skråstreg og det lokalområde man selv bor i, hvor det bornholmske spil altså kan ses på slagetom.dk/bornholm.