Vokseværk: Privatskole har for andet år i træk købt et hus

Vokseværk: Privatskole har for andet år i træk købt et hus
Disse to byhuse på Ny Østergade tilhører nu Rønne Privatskole. Den blå ejendom (nr. 24) overtog skolen i 2021, og i sidste uge modtog skoleleder Jesper Jørgensen nøglerne til huset med den gule facade. Opkøbet af ejendommen sikrer skolen et sammenhængende gårdareal. Det er endnu ikke afgjort, hvad huset skal bruges til. Foto: Jakob Nørmark
NYHED | ABONNENT | 24. SEP 2022 • 10:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. SEP 2022 • 10:30

Sidste år købte Rønne Privatskole huset med adressen Ny Østergade 24, og i sidste uge overtog privatskolen naboejendommen med husnummer 22.

– Det er ikke, fordi det rimer på at drive skole at købe huse op. Men vi mangler lidt plads, og det nye hus ligger mellem skolen og det andet hus, vi købte sidste år, fortæller Jesper Jørgensen, der i sidste uge overtog nøglerne til det nyeste hus.

Et vigtigt argument for at investere i endnu en ejendom i nabolaget er, at haven ligger imellem Ny Østergade 24 og privatskolens eksisterende skolegård. Skolen har derfor fået en sammenhængende grund, hvor der i princippet blot skal flyttes nogle stakitter for at udvide skolegården.

Beslutningen om at købe Ny Østergade 22 blev i slutningen af august truffet enstemmigt på et ekstraordinært forældrekredsmøde.

"Her er vi i store positive overvejelser, omkring hvad vi skal bruge huset til, samt hvordan vi udnytter de ekstra kvadratmeter grund", skrev Jesper Jørgensen for to uger siden til forældrene i et nyhedsbrev.

I denne meddelelse gav skolelederen også en opdatering på skolens elevtal.

"Vi er kommet rigtig godt i gang med skoleåret, og ved den nationale optællingsdag den 5. september var vi 344 elever, hvilket er lidt over vores budget og lidt flere end sidste år. Specielt vores nye 6. klasser og vores 7. klasser blev i sommer fyldt godt op", skriver Jesper Jørgensen.

Privatskolen ligger midt i et beboelseskvarter med smalle gader i den ældre del af Rønne. Skolelederen opfordrer i brevet forældre til at parkere længere væk fra skolen eller sætte børnene af i skolens såkaldte "kiss and drive"-zone, fordi der er meget tryk på om morgenen, specielt mellem klokken 7.50 og 8.10.

"De otte parkeringspladser foran skolen er forbeholdt skolens personale og besøgende, som skal til møde på skolen. Lige nu holder der biler forskellige steder, som giver et stort trafikkaos og dermed farlige situationer."

Rønne Privatskole har haft vokseværk de seneste år, og skoleleder Jesper Jørgensen råder i dag over langt flere kvadratmeter end tidligere. For to år siden indviede skolen en ny overetage (billedet), og sidste år opkøbte skolen et hus på Ny Østergade på skolens bagside, og senest har skolen i sidste uge overtaget endnu en ejendom i kvarteret. Arkivfoto: Jacob Jepsen