Vestas udvider pladsen

Vestas udvider pladsen
Det er arbejdet med vindmølledele, som disse, som Vestas får mere plads til på Rønne Havn. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 4. DEC 2022 • 12:05
NYHED | RØNNE | ABONNENT
4. DEC 2022 • 12:05

Vestas får mere lagerplads til deres projekter på Rønne Havn, hvor de lejer sig ind hos BHS Logistics. Det er med til at højne sikkerhed og orden på pladsen, lyder det fra Rønne Havn.


Logistikken forbedres på Rønne Havn, hvor Vestas nu har lejet sig ind i en nybygget lagerhal.

Det oplyser Offshore Center Bornholm i en pressemeddelelse.

– På baggrund af de erfaringer, som de bornholmske virksomheder fik i forbindelse med Kriegers Flak-projektet, kommer der flere nye opgaver til og nye ideer gribes. Hos BHS Logistics udbydes der nu en nybygget lagerhal, som Vestas har lejet sig ind i, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kriegers Flak er Danmarks nuværende største havvindmøllepark, der blev installeret i Østersøen i 2021, og i forbindelse med det projekt har logistik virksomheden BHS Logistics set nye muligheder, fortæller Michael Magnusson fra BHS Logistics.

– Før Kriegers Flak-projektet havde vi været på studierejser og set på lagerfunktioner og under selve Kriegers Flak-projektet på Bornholm, så vi ved, hvilke processer en hal skal kunne dække til installationsarbejdet på havnen, siger Michael Magnusson. 

– Vi har et areal lige ved havneområdet, som Vestas lejer af Rønne Havn, og her har vi fået lavet et lagertelt, som Vestas lejer sig ind i. Vi var tidligt ude og havde en god dialog med Vestas, for vi ville gerne sikre, at virksomhedens behov for hylder og særlig indretning kom på plads, og at vi i det hele taget kunne finde en fælles løsning. 

Sådan ser det nye lagertelt ud indefra. Pressefoto

Højner sikkerheden

Vestas er aktuelt i gang med etableringen af havvindmølleparken Arcadis Ost 1, der skal opføres tæt på den nordtyske ø Rügen cirka 74 kilometer fra Bornholm.

Her fungerer Rønne Havn som udskibningshavn for montering af fundamenter til de 27 Vestas-vindmøller. Og hos havnen er man glade for den nye løsning, som BHS Logistics tilbyder Vestas.

– Helt praktisk set så har den beliggenhed, som BHS Logistics nye hal har, en stor fordel, da det betyder, at vores kunde har færre transportbiler på deres lejede område, og det er nemt at holde styr på gods og emballage. Dermed har vi fået højnet både sikkerheden og orden på pladsen ved denne løsning, fortæller Jonas Frederiksen, der er site manager hos Rønne Havn, i pressemeddelesen.

Arcadis Ost 1-projektet forventes afsluttet i første kvartal i 2023, og i efteråret 2023 lanceres det næste havvindprojekt, hvor Rønne Havn skal fungere som udskibningshavn. Det bliver Iberdrola-projektet Baltic Eagle, hvor der skal etableres 50 Vestas-møller.