Ubemandet lager på havnen er en succes

Ubemandet lager på havnen er en succes
Kim Sørensen. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 18. MAR 2023 • 11:00
NYHED | ABONNENT
18. MAR 2023 • 11:00

For halvandet år siden åbnede et 250 kvadratmeter stort lager på havnen i Nexø. Her kan man kigge ind og købe antikviteter og genbrug af Kim Sørensen.

Siden 2018 har det været muligt at købe genbrug og vintage hos Kim Sørensen i hans butik 2ndlifedesign i Nexø, og der er stadig gang i den, fortæller han.

– Det svinger lidt op og ned, hvad folk køber, men så køber jeg også bare lidt mindre hjem, og så løber det rundt alligevel.

Han kan godt mærke, at det ikke længere er de helt dyre varer, der er rift om, og at der er lidt mere stilstand.

– På den måde er vi en smule mere ramt, men man skal også passe på med at sige det, for kunderne er jo stadig derude, og hvis de gerne vil have Ægget (stol designet af Arne Jacobsen red.), så køber de jo den, forklarer han.

Han oplever dog, at det er de mere gængse varer, der handles for tiden; spisebordsstole, og andre ting, der ikke er helt så dyre, og så er der en del kunder, der henvender sig for at få ompolstret stole og sofaer.

Kedelige regnskaber

For halvandet år siden omjusterede han, så der udover butikken nu også er et stort showroom. Det er ubemandet og videoovervåget, og det ligger på havnen i Nexø. Her kan kunderne gå rundt mellem varerne og så man kan købe på mobilepay.

– Det skulle jo fyldes op i 2021, så det års regnskaber kom til at se lidt kedelige ud, men nu handler det mere om at vedligeholde og fylde op, efterhånden som tingene bliver solgt, forklarer han.

Derfor har han sorte tal på bundlinjen i regnskabet for år 2022.

– Folk synes, det er rigtig spændende at gå og kigge på tingene, så det fungerer rigtig fint. Det har slet ikke været et problem, at det er ubemandet – der kan man stole på bornholmerne.

Selvom årets tal er gode, hænger egenkapitalen endnu lidt i bremsen, og i den kommende tid planlægger han da heller ikke så meget andet end at holde ved og blive, hvor han er.

Som stifter, direktør og eneste ansatte i butikken er der nok at lave på Kim Sørensens bord. Men han laver det, han laver, fordi han synes, det er sjovt, understreger han.