Tøjbutik i Nexø udvider: Overtager naboforretning og åbner 'damemagasin'

Tøjbutik i Nexø udvider: Overtager naboforretning og åbner 'damemagasin'
Magnus Dyrmose Stegmann overtager næste år forretningn Upstairs, som Mette Falk Jensen har drevet i mange år. Mette fortsætter dog som medarbejder i den nye forretning, der vil få navnet Nexø Damemagasin. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 24. SEP 2022 • 05:30

Dametøjsforretningen Upstairs på torvet i Nexø skifter næste år ejer. Et nyt sortiment skal tiltrække både lokale og turister.

 

Mette Falk Jensen har handlet med tøj i Nexø siden den 12. marts 2012, hvor hun åbnede sin forretning Upstairs, et navn der var meget sigende for butikken, da den åbnede i lokalerne, hvor Punkt 1 tidligere havde holdt til, og hvor kunderne skulle op af trappen for at besøge butikken.

I maj 2014 rykkede hun ind i lokalerne i den tidligere Danske Bank-bygning på torvet i Nexø, til hvad man måske kan kalde byens bedste beliggenhed.

11 år efter slipper Mette Falk Jensen tøjlerne, og Magnus Dyrmose Stegmann, der i 2019 overtog Nexø Herremagasin på den anden side af gaden, overtager forretningen.

– Jeg har i flere år savnet en kollega, for man bliver meget enson, når man selv skal træffe alle beslutningerne i butikken, siger hun.

– Så jeg glæder mig enormt meget til at få en at sparre med, tilføjer hun.

Magnus Stegmann overtager forretningen næste år, og selvom der ikke bydes på gennemgribende forandringer, så vil kunderne godt kunne mærke en ændring, mener han.

– Man kan ikke umiddelbart spejle tøjbrands fra herre til dame, men udgangspunktet er, at brandsammensætningen og prisniveauet skal følge hinanden i de to forretninger.

Den nye ejer forklarer, at butikken Upstairs i noget tid har fokuseret på produkter indenfor nogenlunde samme prisspektrum, og her vil den nye forretning udvide sortimentet.

– Der vil komme lidt mere variation. Der er noget, der primæssigt vil være væsentligt dyrere, end det er i dag, men der kommer også meget af det, der er i dag.

Magnus Stegmann forklarer, at der i den nye dametøjsbutik vil komme nogle brands, som man ikke tidligere har haft mulighed for at købe på Bornholm.

– Der kommer en pristrappe, som vi kommer til at lægge indenfor på alle trin. Så det bliver ikke specialiseret på eksklusive brandvarer. Hvis vi tager kjoler for eksempel, så skal vi starte fra 800 kroner og op til næsten 3.000 kroner. Og det gør vi for at ramme en større målgruppe.

I dagligdagen vil det også betyde noget for medarbejderne i de to butikker.

– Vi bliver et team, og vi vil få en stor synergieffekt i at have begge butikker. For hvis én er syg, så kan vi hele tiden hjælpe hinanden. Og vi planlægger da også at lave en fælles kantine, så vi har lidt fællesskab over frokosten. Så vi vil gerne se det, som om vi er under samme tag, selvom der er en gade imellem os, siger Magnus Stegmann.

Nexø Herremagasin og Nexø Damemagasin vil ligge på hver sin side af gaden, når den nye forretning åbner i marts måned næste år. Foto: Anders Liljeroth

 

Både til lokale og turister

For tøjmanden var det en form for opbrud, da han i 2019 valgte at overtage Nexø Herremagasin.

– Jeg har i så mange år hørt på, at man ikke kan drive en tøjforretningen i en by som Nexø. Og det ville jeg gerne vise alle, at man godt kan. Og det er da også derfor, at jeg nu tør satse på en dametøjsforretning i byen, forklarer han.

Generelt har han i sin egen forretning haft stor efterspørgsel fra kunderne på, hvor de finder lignende brands til damerne, som de kan få til herrerne i Nexø Herremagasin. Og dermed mener Magnus Stegmann også, at den nye forretning sortimentsmæssigt vil lægge sig i et marked, som der ikke i dag er dækket på Bornholm.

Ikke mindst er Nexø en helårsby, nævner Magnus Stegmann.

– Selvfølgelig har vi et opsving, når turisterne er her, og jeg mener faktisk slet ikke Nexø er færdig med at øge på turistsiden, men det vi vil lave her er et koncept, der kan begge dele. Butikken vil både dække de herboende og turisterne, mener han.

Magnus Stegmann overtager lejemålet med udgangen af februar måned 2023, og herefter vil tøjforretningen holde lukket en kort tid, hvor der bliver udskiftet interiør og udseende, hvorefter den vil åbne igen med det nye navn, Nexø Damemagasin, midt i marts måned.

Mette Falk Jensen, som har drevet Upstairs siden 2012, fortsætter som medarbejder i den nye forretning.