Det seneste år har de lokale griseproducenter været i gang med at udrydde en virus i de bornholmske svinebestande. For at reducere smittetrykket mest mulig er smågrise blevet eksporteret væk fra øen i et større antal end normalt. Derfor har der været færre grise til slagtning på Danish Crown-slagteriet, og det har medført lukkedage på slagteriet, men der er fundet en løsning, som betyder, at medarbejderne beholder deres job.
– I håb om at fastholde de dygtige medarbejdere på slagteriet har vi som producenter, ekstraordinært på Bornholm, besluttet at betale slagteriarbejderne normal løn de dage hen over sommeren, hvor slagteriet i Rønne må holde lukkedage på grund af lave tilførsler, fortæller Preben Bjerregaard, repræsentant for griseproducenterne, i en pressemeddelelse.
Selvom det har været lukrativt at eksportere smågrise det seneste halve år, er smågriseproducenterne på Bornholm fast besluttede på, at deres grise skal slagtes i Rønne, og der ligger en klar plan for, hvordan produktionen kommer tilbage på fuldt niveau – godt 500.000 slagtninger om året.