Selskab får underskud på 27,4 millioner

Selskab får underskud på 27,4 millioner
Bornholms Brand A.m.b.a. har tabt penge på værdipapirer, men direktør Morten Holten forventer, at markedet retter sig i de kommende år. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 24. MAR 2023 • 09:53
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
24. MAR 2023 • 09:53

Bornholms Brand A.m.b.a. tabte penge på værdipapirer. Derudover medfører underskuddet i Bornholms Brandforsikring en nedskrivning.

Tab på værdipapirer og et underskud i Bornholms Brandforsikring A/S betyder, at Bornholms Brand A.m.b.a. kommer ud af 2022 med et minus på 27,4 millioner kroner. Selskabets egenkapital udgør herefter 285 millioner kroner, fremgår det af en pressemeddelelse

Bestyrelsen har godkendt regnskabet, der er præget af, at selskabets værdipapirbeholdning har tabt 13,4 millioner kroner i værdi i 2022. Man forklarer tabet med vanskelige vilkår på finansmarkederne og tilføjer, at tabet ikke er realiseret.

– Vi har en meget forsigtig investeringspolitik med hovedvægt på obligationer, men 2022 har været præget af, at både aktier og obligationer er faldet samtidig. Det er usædvanligt, for der har ikke rigtig været en sikker havn i 2022, hvad angår investeringer. Det er dog samtidig værd at bemærke, at tabet jo ikke er realiseret. Det er en langsigtet investering, og vi behøver heldigvis ikke afhænde vores værdipapirer, derfor har vi også en forventning om, at markedet retter sig i de kommende år, siger direktør Morten Holten i pressemeddelelsen.

Årsregnskabet er også påvirket af resultatet i Bornholms Brandforsikring A/S, som medfører en nedskrivning i resultatet på 10,4 millioner kroner, samt selskabets øvrige udgifter til administration og støtte til projekter på Bornholm.

47 projekter delte millioner

Hvert år behandler bestyrelsen i Bornholms Brand en lang række af ansøgninger fra foreninger, frivillige og ildsjæle, som har brug for tilskud til at realisere projekter. I 2022 modtog man 121 ansøgninger, og 74 projekter slap igennem nåleøjet, og de har tilsammen fået støtte for to millioner kroner. Det viser årsregnskabet for selskabet bag Bornholms Brandforsikring.

– Vi er glade for, at vi med vores sociale profil kan bidrage til at støtte projekter og formål, som har tråde ud over hele Bornholm. Rigtig mange bornholmere har glæde af vores bidrag enten direkte eller indirekte, fordi vi sammen med mange andre lokale interessenter gør det muligt at skabe liv og udvikling på Bornholm, også udenfor højsæsonen, hvor der i forvejen sker en masse ting siger bestyrelsesformand Per Hansen i pressemeddelelsen.

Bornholms Brand A.m.b.a. har til formål at eje aktier i Bornholms Brandforsikring A/S og sekundært blandt andet at foretage investeringer til gavn for erhvervslivet på Bornholm, for Bornholm generelt eller formål, der er til gavn for selskabets medlemmer. Medlemmerne er de til enhver tid værende kunder i forsikringsselskabet

Udviklingen af boliger i Rønne

Et andet eksempel på Bornholms Brands virke er, at selskabet sammen med Ocean Prawns A/S er i gang med udviklingen af et nyt boligområde i Rønne Syd. Hensigten er at opføre 96 lejeboliger. Projektet er på tegnebrættet, og inden det kan realiseres, skal der vedtages en endelig lokalplan for området.

– Vores arkitekter er langt i arbejdet med illustrationen af de kommende boliger, og vi har en god dialog med den kommunale administration. Der er dog fortsat nogle sten på vejen. Dels skal vi have vedtaget en lokalplan for området, men vi følger også på tæt hold udviklingen i både renter og inflation, da disse parametre har stor betydning for realiseringen af projektet, men vi mener, vi er på vej med et spændende projekt som både tager hensyn til bæredygtighed og omgivelserne, siger Morten Holten

Historien i Bornholms Brand A.m.b.a. går tilbage til 28. november 1855, hvor Bornholms Landboeres Brandforsikringsselskab for rørlig ejendom blev stiftet i Aakirkeby. Det blev senere til Bornholms Brand A.m.b.a.

En endelig godkendelse af årsregnskabet sker på selskabets generalforsamling den 12. april.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning