Selvom Bornholm er kendt som en gourmet-ø, er det kun Provianten i Gudhjem, Bornholms Hotels i Rønne og Restaurant Bryghuset i Svaneke, som har det økologiske spisemærke. Og det er ærgerligt, mener Bornholms Landbrug & Fødevarer.
– Det økologiske spisemærke er troværdigt, mange gæster kender det og søger det, og spisestederne kan trygt skilte med det, fordi Fødevarestyrelsen kontrollerer og garanterer. Og så er det gratis at få, og der er god hjælp at hente, når man skal ansøge, oplyses det i en pressemeddelelse.
For at gøre noget ved problemet inviteres der nu til et informationsmøde om det økologiske spisemærke, og det finder sted den 26. oktober klokken 13-15 på Gaarden i Melsted.
– Der er plads til mange flere spisesteder med det økologiske spisemærke, og for mange bornholmske spisesteder ligger muligheden slet ikke så langt væk, oplyses det med henvisning til, at der i alt er 25-30 offentlige bornholmske køkkener, som har det økologiske spisemærke, heriblandt de kommunale køkkener på Bornholm og Bornholms Hospital.