Rønne Havn køber Espersens bygninger

Rønne Havn køber Espersens bygninger
Espersen har solgt sine bygninger til Rønne Havn. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 13. JAN 2023 • 12:14
NYHED
13. JAN 2023 • 12:14

Rønne Havn køber Espersens bygninger på havnen. Fiskerikoncernen beholder dog sin placering, hvor den vil leje sig ind.


Rønne Havn overtager Espersens bygninger og lejemål på havnen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rønne Havn, der har indgået en aftale med Espersen om at overtage ejerskabet af alle deres bygninger. Havnen købte allerede i 2021 fiskerikoncernens tidligere hovedkontor på Fiskerivej 1, hvorefter Espersen har lejet kontorlokaler på Sydhavnsvej 12.

Nu bliver Rønne Havn også ejer af Sydhavnsvej 14, hvor Espersen har sit frysehus, og fremadrettet vil virksomheden leje bygningen af havnen.

– Espersen vil fortsat være en del af Rønne Havn. Men det giver mening, at Rønne Havn overtager ejerskabet af vores bygninger på havnen og alle forpligtelser overfor lejerne, siger administrerende direktør hos Espersen, Klaus B. Nielsen i pressemeddelelsen.

Ifølge administrende direktør for Rønne Havn, Lars Nordahl Lemvigh, giver overtagelsen mening i forhold til havnens udvikling.

– Overtagelsen er et naturligt skridt i den udvikling, havnen har gennemgået og fortsat gennemgår, hvor vi får en stigende kontrol med alle arealer og anvendelsen på havnen. Vi er dog glade for, at Espersen fortsat er en del af havnen, siger Lars Nordahl Lemvigh.

Espersen har været en del af Rønne Havn siden 1937, men efter fiskeproduktionen på havnen ophørte i 2006, har produktionsbygningerne været udlejet. Disse lejere overgår nu til Rønne Havn A/S.

Overtagelsen sker fra den 1. februar 2023.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning