Rønne får en ny pub

Rønne får en ny pub
Værsgo, velkommen på Laksetorvet, hvor Patrick Hult ændrer sit koncept. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 14. OKT 2022 • 05:30

Med Gastropubben håber Patrick Hult at skabe en ny og opgraderet gå i byen-kultur.


Det er en omskiftelig verden, vi lever i, og det samme gælder så sandelig også restaurationsverdenen.

Se blot til Patrick Hult, som har Râzapâz og Hotel Sniva på Laksetorvet, og som i november sidste år i Tidende fortalte om sin nyindrettede restaurant Øl & Tjød med indgang ved siden af Râzapâz.

Nu er den allerede en saga blot, for i stedet åbner han Gastropubben i lokalerne, og i sin nye "aftenbar" satser han på formentlig at holde åbent til klokken 22 i hverdagene og senere i weekenden.

Og ja, det er stramme tider, men Patrick Hult læner sig op ad undersøgelser, der viser, at folk netop, når livet gør lidt ondt, kan få mere trang til at gå ud og få sig et frikvarter.

– Det er Øl & Tjød-projektet, der skal gøres færdigt på en eller anden måde med et nyt navn og også et andet koncept, forklarer han.

– Det var egentlig også lidt halvhjertet, for vi gav al kærlighed til Râzapâz og glemte lidt Øl & Tjød, som aldrig rigtig blev den type sted, der skulle til. Så nu slår vi en stor, fed streg over det og laver en aftencafé eller aftenbar. Det bliver med klassisk barmad, en udenlandsk-inspireret gastropub. Det er jo bare en pub, hvor du også spiser. Vi arbejder på at lave sliders, altså små burgere, friterede snacks og andre ting. Og så smider vi noget uformel far-rock i højttalerne.

Café, bar, pub – kært barn har mange navne.

Folk er vilde

– Vi vil lave drinks, og vi vil ha' et ret stort øludvalg, og dertil vil vi også bruge lokalet til nogle events som for eksempel lørdag, hvor vi laver kokkedyst, hvilket vi har gjort før. Det er meget populært. Det samme gælder, når vi laver ølsmagning, brygmestermiddage og den slags. Vi bliver fuldstændig overrendt hver gang, det så fedt. Folk er vilde med vores arrangementer, og der er plads til det, for vi kan ha' 150 mennesker derinde, siger Patrick Hult.

– Har folk været ude til et eller andet – været i biografen eller ude at spise en middag – kan de kigge forbi og tage sig en fadøl, et glas vin eller en drink. Det skal være uformelt og sjovt. Vi har joket lidt internt med at sige, at det handler om fadøl, far-rock og friture, siger Patrick Hult med et smil.

Fadølsanlægget er lige nu afmonteret, men skal sættes op igen.

– Det er faktisk mest det, vi venter på, men jeg håber, vi kan holde åbent i efterårsferien, siger restauratøren.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT