Restauratør er chokeret: Vi lukker ikke

Restauratør er chokeret: Vi lukker ikke
Vibe Berg ejer og driver på tredje år restaurant Kokkenberg i Sandvig sammen med sin mand Niels. Og det har hun tænkt sig at fortsætte med. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 15. MAJ 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
15. MAJ 2022 • 15:30

Vibe Berg vil gerne mane rygterne om at spisestedet Kokkenberg skulle være til salg i jorden. Tværtimod, lyder det fra Sandvig. Vi har forrygende travlt.

Blandt journalister opererer man med udtrykket en ikke-historie, og den betegnelse lever historien om Kokkenberg 100 procent op til.

Kokkenberg er et spisested i Sandvig som åbnede i 2020. Bag restauranten står Vibe Berg og husbonden (og kokken) Niels, der tog springet til Bornholm efter 20 år som forpagtere af Studenterkilden i Dyrehaven.

Kokkenberg fik en fin start, til trods for at parret åbnede midt i en verdensomspændende pandemi og Vibe Berg fortæller, at restauranten på Hammershusvej netop har haft en forrygende påske.

Det sidste halve år har der imidlertid floreret et mystisk rygte om, at Kokkenberg skulle være til salg.

– Jeg hørte det første gang fra en af vores leverandører og tænkte det var da mærkeligt, siger Vibe Berg.

Siden har flere været henne og spørge om det kunne være rigtigt, at Kokkenberg var til salg? Senest er Vibe Berg blevet ringet op af en kunde, som ville vide om hun kunne nå at indløse et gavekort til restauranten inden den lukkede.

– Jeg blev helt bestyrtet, siger Vibe Berg, der undrer sig over, hvorfor der florerer et rygte på øen om, at parrets restaurant lukker.

– Vi skal hverken sælges eller noget. Tværtimod, vi er sgu glade, forretningen fejler ikke noget, siger hun.

Spisestedet i Sandvig tog hul på 2022-sæsonen i vinterferien og havde med Vibe Bergs ord 'pissetravlt i påsken'.

– Vi er fyldt hver dag. Vi mangler ikke folk, vi har både kok og tjener. Så vi skal ingen steder, siger Vibe Berg, der hermed håber, at de falske rygter om salg og lukning er endeligt manet i jorden.