Rederi lægger sag an mod Rønne Havn

Rederi lægger sag an mod Rønne Havn
Molslinjen har lagt sag an mod Rønne Havn, fordi rederiet mener, at havneafgifterne er for høje. Arkivfoto: Berit Hvassum
HAVN | RØNNE | 7. OKT 2021 • 07:20
Henrik Nielsen
Journalist
HAVN | RØNNE
7. OKT 2021 • 07:20

Rederiet Molslinjen har anlagt en sag ved Sø- og Handelsretten om Rønne Havn A/S’ rabatstruktur og prissætning.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rønne Havn.

Den nye konkurrenceretssag kommer bag på Rønne Havn A/S. I 2018 blev havnen frikendt i en lignende sag ved Konkurrencestyrelsen, og i maj i år fik den medhold i en lignende sag ved Sø- og Handelsretten. Den seneste sag var anlagt af den tidligere operatør, Danske Færger, fortæller Rønne Havn.

– I afgørelsen den 7. maj fik vi rettens ord for, at vi som havn kan ændre i vores rabatstruktur. Vi troede, at den afgørelse havde lukket enhver diskussion, om, hvorvidt vi som havn kan ændre i vores rabatstruktur og priser, siger administrerende direktør Thomas Bendtsen hos Rønne Havn A/S i pressemeddelelsen.

Rønne Havn A/S tager en kommende retssag mod Molslinjen med ophøjet ro, fremgår det.

– Det er en vigtig og central forudsætning for at kunne drive virksomhed, at man kan ændre sin rabatstruktur. Vi vil selvfølgelig gerne have været sagen foruden, men vi føler os omvendt sikre på, at Sø- og Handelsretten vil komme frem til samme konklusion, som sidst sagen var oppe, siger Thomas Bendtsen.