Provianten til salg: 'Forretningen er sund, og stemningen er god'

Provianten til salg: 'Forretningen er sund, og stemningen er god'
Prisen for ejendommen er sat til små 5,7 millioner kroner. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | 15. NOV 2022 • 14:26
NYHED
15. NOV 2022 • 14:26

Vi venter på den rigtige køber, siger Maria Gill i Gudhjem.


Provianten i Gudhjem er sat til salg. Det skriver restaurantens ejer, Maria Gill, i en pressemeddelelse.

Thomas og Maria Gill Larsson har drevet Provianten siden 2015, og boet i det store historiske hus ovenpå Provianten.

– Vi er stolte af den fine havnebar, vi sammen med gæster og personale har skabt gennem de sidste syv år. Tiden for os er moden til nye udfordringer, og vi tror på, at tidspunktet er det rigtige at give Provianten videre til nye kræfter. Det er altid bedst at starte et nyt kapitel på et tidspunkt, hvor forretningen er sund, og stemningen er god,” lyder det fra parret, der har skabt mange traditioner på baren i Gudhjem.

Dels den populære søndagsjazz med Olaf Harsløf og hans orkester, og de årlige anløb med vinskibet Tres Hombres, som holder baren forsynet med økologisk vin.

Boligen ovenpå er med sin unikke beliggenhed og mange kvadratmeter en sjælden udbudt mulighed, skriver ejendomsmægleren, der kan fortælle at salgsprisen for bar og bolig på i alt 296 kvadratmeter er sat til 5.695.000 kroner.

Indtil den rigtige køber melder sig, driver parret Provianten videre helt som normalt med vinteråbent, fællesspisninger og søndagsjazz.

Parret har i forvejen vinbaren Sabotøren på Nørrebro i København, men bevarer tilknytningen til Bornholm. Det gælder også vinprojekt i Tejn Havn, hvor Thomas og Maria Gill Larsson har haft pop up baren Kanten i de seneste to somre.

– Vi bliver selv boende i Gudhjem og fortsætter med at drive forretning og sælge vin. Vi arbejder ihærdigt på, at Kanten ikke er en popup i Tejn, men en fast god butik med naturlige vine, siger Maria Gill Larsson.