Overtager Mønten: Her er planerne

Overtager Mønten: Her er planerne
Jan Dyrting og Ketty Brouer Dalsgaard foran deres nye lokaler. Foto: Jesper Dollerup Merved
ERHVERV | Onsdag 19. juni 2024 • 05:30
ERHVERV | Onsdag 19. juni 2024 • 05:30

Ejerne af Hovedvagtens Spisehuz og restauranten i Det Gamle Posthus udvider forretningen med lokalerne på Tornegade i Rønne, som fremover vil blive kaldt Møntens Spisehuz.

Lokalerne på Tornegade 6 i Rønne nåede ikke at stå tomme i mange dage, efter vin- og spiritusbutikken Hos Thomas, som ejes af Thomas Schroll Kristensen, i maj opsagde sit lejemål hos Bornholms Brandforsikring.

Mandag rykkede de nye lejere nemlig ind, da Ketty Brouer Dalsgaard og Jan Dyrting overtog nøglerne til bygningen, der også huser selskabslokalet, Mønten.

– Aftalen med Bornholms Brand og EDC er gået relativt hurtigt, efter vi kunne konstatere, at Hos Thomas skulle lukke. Den lå lige til højrebenet for os, siger Jan Dyrting.

Mange vil nok genkende navnene på de to, der flytter ind på Tornegade, for de har i forvejen Hovedvagtens Spisehuz samt restauranten i Det Gamle Posthus i Rønne. Og det er netop efterspørgslen fra deres nuværende forretning, der har givet anledning til at undersøge markedet for at udvide.

– Efterspørgslen startede allerede, da vi bare var ovre i Hovedvagtens Spisehuz, hvor vi måtte sige nej til mange. Så bød muligheden sig i Det Gamle Posthus, og siden er det bare vokset som en snebold, der ruller. Nu har vi muligheden for virkelig at udvide og gøre flere mennesker glade, fortæller Ketty Brouer Dalsgaard og suppleres af Jan Dyrting:

– Mønten skal være vores selskabslokale. Vi har været presset på nogle områder, hvor vi desværre ikke har kunnet tage imod gæsterne, men her er der mulighed for, at rønneboerne, som det jo primært er, kan få et lokale, hvor de kan holde deres selskaber.



Jan Dyrting og Ketty Brouer Dalsgaard har også restaurant i Det Gamle Posthus, som der ses billedet fra her. Foto: Jesper Dollerup Merved


Møntens Spisehuz

Stedet får meget passende navnet Møntens Spisehuz i tråd med resten af forretningen, og udover selskaber af forskellig slags kan der også være andre ting på vej i lokalerne.

– Nu skal vi lige lande og overveje, hvad vi også kan bruge stedet til. Det kan jo være sådan nogle åbne arrangementer med tilmelding, hvor vi for eksempel laver vinaftener, eller det kan også være noget bingosjov af en eller anden slags. Sådan nogle lokaler kan bruges til rigtig mange ting, siger Jan Dyrting, der også slår fast, at man ikke kommer til at lave såkaldt walk-in restaurant på stedet.

– Det bliver kun som selskabslokaler, og det er helt bevidst, for det giver også nye muligheder i restauranten i Det Gamle Posthus. Det bliver heller ikke sådan, at man kan leje og tage mad med selv. Det er en del af forretningen, og det er jo faktisk, som når gæsterne holder fest på posthuset, forklarer han.

Forretningspartnerne fortæller, at der ikke kommer til at ske en større renovering af stedet. men festsalen skal indrettes, og der skal især gøres noget ved lyden, når lokalerne skal kunne rumme livemusik eller DJ.

– Der er meget rumklang, så det skal vi kigge på nu her. Vi starter sådan set allerede i dag (tirsdag red.). Vi har første arrangement på lørdag. En fødselsdag, som var arrangeret med den tidligere ejer. Der har vi lovet at holde arrangementet alligevel, siger Jan Dyrting og fortsætter:

– Så nu holder vi i første omgang den her fødselsdag, og efterfølgende går vi så for alvor i gang med at få malet, indrettet og flyttet baren. Alle de her ting, som skal til for at fuldende Mønten som et superhyggeligt festlokale. Der kommer faktisk til at ske ret meget.

Vokset med opgaven

At der bliver noget at se til, er ikke nyt for Ketty Brouer Dalsgaard og Jan Dyrting som for bare halvandet år siden flyttede ind med restaurant på Det Gamle Posthus på Lille Torv.

– Der gik vi jo også ind i det med krydsede fingre, men vi er vokset med opgaven, og hver gang der opstår noget nyt, går vi efter at løse den opgave. Det er jo heller ikke kun Jan og mig, der snakker om det. Vi har dialog med vores dygtige medarbejdere om, hvordan vi løser tingene, fortæller Ketty Brouer Dalsgaard.

Der er dog ingen tvivl om, at der er blevet mere arbejde for de to, og der er mest af alt sket en stor ændring i måden at arbejde på gennem de sidste to år, uddyber Ketty.

– Fra at være hands on på næsten alt, så er der stille og roligt blevet frigivet tid til, at vi kan tage os af ting, som berører forretningen, men som man jo ikke lige ser rent fysisk. Vi har gode folk ansat, så der er frigivet noget tid til, at vi kan fokusere på forretningen, udvikling, personalepleje og sådan nogle ting. Det er jo også en tillidserklæring til vores personale, for vi stoler på, at tingene kører, som de skal; også når vi ikke lige er her. Så vi kan tage os af alt det usynlige.

– Og stadig også være her og være synlige, bryder Jan Dyrting ind.

Springer ud i det

For det er vigtigt for restauratørerne fortsat at være synlige og til stede, selvom der i øjeblikket også skal snakkes med håndværkere, og så åbner man i øvrigt Hovedvagtens Spisehuz torsdag.

– Så vi har lidt travlt, siger Ketty Brouer Dalsgaard og tilføjer:

– Men det er jo ikke, fordi vi higer efter at udvide og skal sætte noget nyt i gang, men når vi mærker et behov, og der så er en lokation, som vi kan se muligheder i, er vi friske og springer ud i det.

Og selvom man har et naturligt ønske om at få det hele klar så hurtigt som muligt, hvilket der også allerede bliver knoklet på, er man bevidst om, at det ikke må gå ud over resten af forretningen.

– Det skal jo fungere sideløbende med, at vi får sat tingene i stand. Så det kan da godt være, at der bliver nogle små bump, men så må vi jo tage natten til hjælp, hvis der lige er nogle deadlines, der skal nås, fortæller Jan Dyrting med et smil.

Ketty og Jan har sammen haft Hovedvagtens Spisehuz siden november 2021, mens de i oktober 2022 flyttede restaurant ind i Det Gamle Posthus, hvor de også driver hotellet.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT