Ocean Prawns er ikke bare rejer: 'Boligmanglen udgør en reel udfordring'

Ocean Prawns er ikke bare rejer: 'Boligmanglen udgør en reel udfordring'
Kristian Barslund Jensen og Daniel Barslund kan glæde sig over endnu et millionoverskud i Ocean Prawns. Pressefoto: Kristoffer Linus
NYHED | 30. JUN 2022 • 10:45
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
30. JUN 2022 • 10:45

Koncernen har investeret mere end 150 millioner kroner på Bornholm, senest i to boligprojekter.

 

De fleste tænker nok på rejer, når de hører navnet Ocean Prawns, men koncernen med hovedsæde i Nexø er andet og mere end de lyserøde skaldyr. Selvom den primære aktivitet er MSC-certificeret fiskeri af rejer og hellefisk, er der også en stor forkærlighed for Bornholm, hvor man har investeret mere end 150 millioner kroner. Det seneste initiativ er nye boligprojekter i Svaneke og Rønne.

– Med de nye boligprojekter ønsker vi at understøtte flere gode formål. Vi vil gerne sikre, at mest muligt håndværk udliciteres til lokale håndværkere, selvfølgelig med vis hensyntagen til pris og kvalitet. Samtidig vil vi gerne bidrage til Bornholms udvikling i fremtiden. Her ser vi, at boligmanglen udgør en reel udfordring i forhold til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derudover oplever vi en efterspørgsel efter gode boliger til 50+-segmentet, som gerne vil rykke ud af deres parcelhuse, siger administrerende direktør Daniel Barslund i en pressemeddelelse.

De to projekter er Grynebakken i Svaneke via Jens Møller Gudhjem A/S sammen med Nordbornholms Byggeforretning ApS og Æbleløkkerne i Rønne Syd sammen med Bornholms Brand A.m.b.a.

Blomstre i fremtiden

Ocean Prawns blandt Bornholms største virksomheder, og koncernens virksomhedsportefølje beskæftiger 250 personer lokalt og mere end 700 globalt.

– Der er ingen tvivl om, at Bornholm har en stor plads i vores familieforetagende. For os er det er vigtigt at give noget tilbage til øen samt understøtte udviklingen og beskæftigelsen på Bornholm. Vi bor her jo selv, og vil gerne se øen blive ved med at blomstre i fremtiden, fortæller Daniel Barslund.

Sidste år modtog Ocean Prawns i øvrigt prisen som Årets Helt i Region Hovedstaden for at have gjort sig særligt bemærket i lokalsamfundet. Prisen blev uddelt af PwC, Nykredit ErhvervsBank, Dansk Erhverv og Finans.

 

 

Om Ocean Prawns

• Koncernens hovedaktivitet er rejefiskeri, og hvert år fanges omkring 20.000 ton koldtvandsrejer og hellefisk i Nordatlanten, hvilket gør Ocean Prawns til en af verdens største leverandører af MSC-mærkede rejer og hellefisk.

• Fiskeriet foregår gennem tilknyttede virksomheder og partnerskaber i Canada, Island, EU og Danmark, hvor Ocean Prawns bidrager med ledelse samt teknisk og administrativ assistance.

• Koncernens øvrige væsentlige aktiviteter består af finansielle investeringer samt investeringer i bornholmske virksomheder. På Bornholm beskæftiger koncernens virksomhedsportefølje 250 personer og globalt er mere end 730 personer beskæftiget.

• På Bornholm er koncernen involveret i en lang række virksomheder, blandt andet Fugato, Inhouse Bornholm, SJ Bornholm, Svaneke Bryghus, Bornholms Mosteri, Bornholms Ismejeri, Nord + Nord, KH Maskinfabrik, Vinøst, Entreprenørfirmaet Jens Møller Gudhjem, Bjarne Nielsens Byggeforretning samt Ecovision Bornholm.

• Derudover sponserer Ocean Prawns badmintonspilleren Mathias Christiansen og cykelholdet BHS PL Beton Bornholm.