Nye forpagtere på travbanen: Her er planerne

Nye forpagtere på travbanen: Her er planerne
– Jeg har altid været varm på travbanen. Min far var bidt af en gal travhest, og jeg er kommet på banen hele mit liv, siger Jon Andersen, der i dag har anpart i tre travheste i Stald Ellestingeren. Privatfoto
ERHVERV | Tirsdag 21. februar 2023 • 05:30
ERHVERV | Tirsdag 21. februar 2023 • 05:30

Bornholms Brand Park – også kendt som verdens mindste travbane – har fået nye forpagtere. Det betyder, at salgspotentialet skal udnyttes maksimalt.

Jon Andersen har meget at glæde sig over i disse dage. For det første fejrer den 48-årige bornholmer i år 10 års jubilæum som indehaver af restaurant 3760 Gudhjem. For det andet har han haft rekordår på både 3760 og i Gudhjem Grillen, som han åbnede i 2020. For det tredje har han og Martin Sonne netop skrevet under på en kontrakt med Bornholms Travselskab om at overtage Café Travbanen i Almindingen den 1. april.

De to fætre tager over efter makkerparret Gilbert Espersen og Torben Munch, der nåede at stå i spidsen for Café Travbanen talrige gange – i sidste omgang fra 2019 til efteråret 2022.

For Jon Andersen, søn af murermester Kurt Andersen, er der tale om en glædelig nyhed.

– Jeg har altid været varm på travbanen. Min far var bidt af en gal travhest, og jeg er kommet på banen hele mit liv, siger Jon Andersen, der i dag har anpart i tre travheste i Stald Ellestingeren.

Langt større udbud

Nu skulle man måske tro, at Jon Andersen kommer til at opholde sig meget mere på den 63 år gamle travbane. Men det er desværre ikke tilfældet, siger han. I højsæsonen har han travlt i køkkenet på 3760 Gudhjem, og netop derfor har han valgt at dele opgaven med fætteren Martin Sonne, 49.

– Det bliver hans opgave at servicere kunderne, holde styr på de ansatte på travbanen og lave vagtplaner og den slags. Og så laver jeg maden, fortæller Jon Andersen.

For at spare tid og kræfter bliver det meste af maden til Café Travbanen i fremtiden fremstillet i Gudhjem-køkkenet og derefter transporteret til travbanen. Menuen kommer til at følge en traditionel linje: En gedigen, dansk hovedret til fornuftige penge, samt smørrebrød, landgangsbrød og panini. Og som noget nyt: Burgere med kød fra Grambogård, hjemmelavet fish & chips og kylling på rotisseri.

Den største ændring under den nye forpagtning bliver et langt større udbud. Jon Andersen har gennem sine mange besøg på banen noteret, at køerne ved pølseboden og i cafeteriet var lidt for lange i højsæsonen. Derfor lægger den nye forpagterduo ud med en kraftig udvidelse af travbanens spise- og opholdsareal i form af to udendørs lounges ud mod banen – en ved Staldsvinget og en ved opløbsstrækningen – en foodtruck, samt et fleksibelt antal mobile pølsevogne.

Du skal ville det

Dertil er der flere nye tiltag på vej, som sandsynligvis vil gøre travbanen til et mere attraktivt sted at tilbringe en varm sommerdag. Martin Sonne og Jon Andersen er nemlig allerede i fuld gang med at sætte et stort cocktailkort sammen i samarbejde med Ginhuset, som er udpeget til leverandør.

– Jeg tror, der er et stort salgspotentiale på travbanen i forhold til mad og drinks, siger Jon Andersen. Martin Sonne nikker. Han har boet mange år ovre, men flyttede tilbage til Bornholm i 2017. De seneste år har han arbejdet for Jon Andersen i Gudhjem Grillen, og nu er han klar til at give den en skalle som daglig leder af Café Travbanen i sommersæsonen.

Han ser frem til den første sæson med fortrøstning.

– Jeg har altid haft lyst til at prøve kræfter med en café eller en restaurant. Nu bliver det så det her, og kernebemandingen er stort set på plads. Vi mangler stadig lidt køkkenpersonale og en til at betjene fadølsanlægget, siger Martin Sonne.

Det kræver ikke nødvendigvis den store erfaring at få sæsonjob på travbanen, siger han. Men der er en ting, der skal være på plads.

– Du skal ville det, for det kommer til at gå stærkt.

Sæsonen i Bornholms Brand Park starter den 1. april og slutter i oktober. Der er årligt 26 løbsdage, og derudover afholdes der selskaber i sæsonen. Café Travbanen er i 2021 og 2022 kommet ud med et overskud på henholdsvis 80.000 og 93.000 kroner.

 

Jon Andersen (th.) og Martin Sonne er de nye forpagtere af travbanen. Privatfoto 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT