Musikalsk kraftcenter modtager stort beløb fra fond

Musikalsk kraftcenter modtager stort beløb fra fond
Glæden var stor, da holdet bag Balladen i Østermarie fik besked om, at Realdania støtter projektet med 800.000 kroner. Foto: Balladen på Kjøllegaard
NYHED | ØSTERMARIE
3. MAJ 2022 • 12:01
Henrik Nielsen
Journalist

Fonden Realdania har tildelt kulturprojektet Balladen i Østermarie 800.000 kroner.


Balladen i Østermarie var blandt de udvalgte, da fonden Realdania fordelte 12 millioner kroner blandt 17 nye ildsjæleprojekter gennem kampagnen Underværker. Det musikalske kraftcenter omkring foreningen Østersø Sonics modtager 800.000 kroner, fremgår det af en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at omdanne en gammel lade på Kjøllergaard i Østermarie til en ny eventsal med blandt andet øvelokale, scene og undervisningsfaciliteter. Ambitionen er at skabe et musikalsk multiværksted i de tomme landbrugsbygninger.

Balladen er valgt på baggrund af en projektbeskrivelse, hvoraf det fremgår, at det skal være et musikalsk kraftcenter, der styrker de små fællesskabers sammenhængs- og gennemslagskraft gennem musik. Derudover skal det være et foregangsbillede for initiativrigdommen, kulturengagementet og udviklingspotentialet i små- og landsbyer samt virke som inspiration til, hvordan nedlagte landbrug kan udnyttes bedre. Balladen dækker et behov for fællesskabsorienteret kulturproduktion i oplandet omkring Østermarie og på Bornholm og skal især skabe sammenhængskraft udenfor højsæsonen.

Blus på fællesskabet

I pressemeddelelsen fortæller Realdania, at i alt 129 projekter har søgt om støtte i denne ansøgningsrunde. Flere af de 17 udvalgte projekter har det til fælles, at ildsjælene i høj grad genbruger og nytænker bygninger, der er blevet overflødige.

– Ildsjæle er eksperter i at fylde forladte bygninger med fællesskab, og særligt i små samfund på landet kan Underværker gøre en forskel og være med til at give lokalområdet et løft. Jeg glæder mig til at se nye ildsjæleprojekter sætte blus på fællesskabet over hele Danmark, siger projektchef Laura Bjerre Munch i Realdania i pressemeddelelsen.