Mi Yan har åbnet klinik: 'Massage er både for velvære og for at løse problemer'

Mi Yan har åbnet klinik: 'Massage er både for velvære og for at løse problemer'
Chun Yan Mi (eller bare Mi Yan) og Poul Jensen foran den nye klinik, hvor Mi Yan tilbyder traditionel kinesisk massage. Foto: Berit Hvassum
MASSØR | RØNNE | ABONNENT | 7. AUG 2021 • 09:00
Holger Larsen
Journalist
MASSØR | RØNNE | ABONNENT
7. AUG 2021 • 09:00

– Jeg vil gerne booke en tid.

En ung fyr er kommet ind ad den åbne dør ud til Nørregade, og Chun Yan Mi finder en ledig tid i den allerede godt fyldte kalender.

– Jeg har fået mange bookinger, siden jeg startede for cirka tre uger siden, siger en glad Chun Yan Mi (eller bare Mi Yan), der har åbnet Mi Yans Traditionel Kinesisk Massage i Nørregade i Rønne.

– Der kommer i øjeblikket mange ind fra gaden, og mange er turister, der for eksempel har været ude at kravle i klipperne og fået stive ben og led, supplerer Mi Yans mand, Poul Jensen.

På den måde har beliggenheden tæt på Store Torv og åbningstidspunktet midt på sommeren vist sig ikke at være så tosset.

Plakaterne i vinduet

– Jeg går gerne ud på fortovet og forklarer, når jeg ser, at folk står og kigger på plakaterne i vinduet, siger Mi Yan. Hun får også avisens udsendte med ud på gaden for at forklare, hvad det er der for eksempel adskiller traditionel kinesisk massage fra thaimassage, som der er mange tilbud af rundt omkring på Bornholm.

Traditionel kinesisk massage er kort sagt en behandlingsmetode, hvor behandleren anvender trykakupunktur på en række punkter på kroppen ved hjælp af sine hænder – og altså uden nåle. Mi Yan forklarer, at traditionel kinesisk massage ikke kun virker for fysiske skader som for eksempel ondt i nakken, skuldre eller stress. Det virker også for en række sygdomme som hovedpine, migræne, søvnløshed.

Magiske hænder

Mi Yan uddannede sig som massør hjemme i Kina, og i klinikken kan man se hendes certifikat fra 2002.

– Massagen er både for velvære og for at løse nogle problemer, hvor jeg siger, at jeg renser kroppen for affaldsstoffer, og jeg gør mit bedste hver gang. Jeg går dybt og kan ofte løse problemet med det samme. Nogle har sagt til mig, at jeg har magiske hænder, smiler hun.

Mi Yan kom til Bornholm i 2007, to år efter at hun var blevet gift med bornholmeren Poul Jensen.

Mi Yan arbejdede som engelsklærer på en privat skole. Hun ville selv forbedre sine engelskkundskaber og søgte derfor på internettet efter udlændinge, der ville tale engelsk med hende. På den måde mødtes hun og Poul på nettet.

Blev gift i Kina

– Jeg fik en besked, om jeg havde lyst til at tale med en kinesisk engelsklærer. Vi talte sammen over skype flere gange, og det udviklede sig. Jeg blev inviteret til Kina for at hjælpe hende på skolen, og i 2005 blev vi gift i Kina, fortæller Poul Jensen, der på skolen fik kælenavnet Polle Bear.

Mi Yan har på Bornholm arbejdet i sin mands rengøringsvirksomhed, og hun har også arbejdet hos en anden massør, indtil hun fik lyst til at blive selvstændig.

Mi Yan kommer fra en i dansk målestok stor by i det nordøstlige Kina. Hun føler sig godt tilpas på Bornholm og erklærer, at hun i dag har to hjem – i Kina og på Bornholm.

– Jeg kan lide, at vi har et rent miljø. Her er meget frisk og sundt. Jeg føler mig meget fri og glad. Jeg er glad for at arbejde og for at betale min skat til fællesskabet. Bornholm er et skønt sted at være, siger Mi Yan.

FÅ ABONNEMENT