Mange solcentre er lukket – nu kommer der et nyt

Mange solcentre er lukket – nu kommer der et nyt
Steen Kjær Jespersen åbner døren til et nyt solcenter i Rønne. Foto: Holger Larsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 14. NOV 2021 • 13:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
14. NOV 2021 • 13:00

Comfort Tan Rønne er navnet på det nye solcenter, som åbner i Bowlingcenter Rønne på Torneværksvej.

Det er makkerparret Thomas Dreyer og Steen Kjær Jespersen, der står bag det nye solcenter. Det åbner i bowlingcentrets sidefløj, hvor det har egen indgang fra Torneværksvej.

Her har Steen Kjær Jespersen tidligere haft et mindre solcenter, som lukkede i 2017. Nu er der bygget om, og han og makkeren åbner et center, der er dobbelt så stort.

For solcentrene er det ellers kun gået ned ad bakke i mange år på grund af risikoen for at udsætte sig for skadelige stråler og udvikle kræft, og Kræftens Bekæmpelse fraråder stadig brug af solarier.

Steen Kjær Jespersen oplyser, at centrets tre sole har nye, røde rør, som blandt andet skulle byde på en mere skånsom bruning. Han gør også opmærksom på, at alle solcentre er underlagt Sikkerhedsstyrelsens kontrol, og det betyder blandt andet, at brugerne på en plakat skal informeres om, hvilke risici, der er forbundet med at bruge et solarium. Ifølge solarieloven er der også regler for, hvor kraftig stråling solariet må udsætte brugerne for.

Nye centre popper op

– Jeg er spændt på, hvordan det vil gå. Mange solcentre på Bornholm er lukket ned, ligesom vi selv gjorde det i 2017. Vi stod selv på det tidspunkt og skulle investere i nye rør, men da der samtidig var tilbagegang , valgte vi dengang at lukke, siger Steen Kjær Jespersen.

Mange har derfor spurgt forretningspartnerne om, hvorfor de tør åbne et nyt solcenter?

– Jeg har set, hvordan nye solcentre nu er begyndt at poppe op i resten af landet med de nye former for rør, især i storbyerne. Jeg tænkte derfor, at det må også være noget, der interesserer bornholmerne. Sådan plejer det jo at være, siger Steen Kjær Jespersen.

Solcentret ventes at åbne mandag, og der vil være åbent dagligt klokken 6-22. Via en app kan man sidde derhjemme og se, om der er en ledig tid og booke den. På centret kan der betales med både dankort, mobilepay eller med mønter.

Steen Kjær Jespersen ejer bowlingcentret, som han har forpagtet ud – bortset fra spillehallen og nu også solcentret, som han selv driver.