Madbod udvider og bruger ny arbejdskraft

Madbod udvider og bruger ny arbejdskraft
Rikke og partneren D. driver til dagligt Yummy i Ålborg. For dem er det blevet en fast tradition at tage til Bornholm i slutningen af sommeren, for at deltage i ørens musikfestival.
ERHVERV | Fredag 16. august 2024 • 05:30
ERHVERV | Fredag 16. august 2024 • 05:30

Yummy foodtruck serverer vanen tro deres kendte kyllingeburger på året Wonderfestiwall. I år har de herudover både udvidet med en pastabod, men også valgt at ansætte lokal arbejdskraft.

Rikke og partneren D. ejer sammen Yummy Pasta i Ålborg. De har været her i mange år, men det er første år de prøver sig med en pastabod på festivalen. Tidligere har menuen kun budt på kyllingeburger, men i år er biksen udvidet til det dobbelte, så festivalgæsterne også kan sætte tænderne i Yummys hjemmelavede pastaretter.

– Vi tænkte, pasta, fordi hvem elsker ikke pasta. Alle kan spise pasta, og fordi Yummy Pasta i Ålborg gik så godt, så tænkte vi, hvorfor ikke prøve det af på festivalerne også. Det er hjemmelavet pasta og hjemmelavede sovser. Vi har taget vores pastamaskine med, så vi kan stå foran gæsten og lave frisklavet pasta.

Det er en lang tur at komme hele vejen fra Ålborg. Hvor længe har I været med og hvor kom indgangsvinklen fra?

– Min mor er halv bornholmer, så vi er altid kommet meget på Bornholm og holder meget af øen. Vi havde i mange år været med på andre festivaler med Yummy, og faldt i snak med andre madboder som fortalte om den hyggelige festival på Bornholm. Så undersøgte vi det, fik en plads og vi har været her lige siden. Jeg mener det er fem år siden.

Bornholm vilde efter kyllingeburger

Rikke og partneren D oplever tit, at efterspørgslen på deres kyllingeburger er mere udtalt, end til mange andre festivaler rundt om i landet. De oplever, at efterspørgslen på Bornholm er særlig stor, da der ikke eksistere den samme fast-food kultur på øen, som i resten af Danmark.

– Det vi har oplevet de sidste mange år, er at være kyllingeburger er sindssyg populær her. Uden at være for kæphøj, så oplever vi kø alle festivaldage. Vi har tit spurgt folk hvorfor de netop er så vilde med burgeren, og de fortæller at man ellers ikke i udbredt grad kan få kyllingeburger herover. Man har jo hverken McDonalds, Burger King eller de andre kendte sandwichbare, som ellers er overalt på fastlandet, lyder det fra Rikke

– Hvert år har vi skaleret op, men vi når altid at være udsolgt lørdag morgen, og det overrasker os hvert år.

Wonder forsøger at holde priserne til et rimeligt niveau. Er det noget i mærker?

– Nej, vi passer meget godt ind. Når vi er til andre festivaler, oplever vi også ofte at ligge 10 – 15 kroner billigere end mange andre. Selvom alt hos os er hjemmelavet og friskt, vil vi ikke over 100 kroner, fortæller Rikke

Hvordan er det at arbejde på Wonderfestiwall?

– Jeg går egentlig ikke så meget op i sådan noget som Roskilde festival, jeg synes helt klart at det her er den hyggeligste festival. Det har jeg altid sagt. Vi har tit snakket om, hvorvidt vi overhovedet gad tage hele vejen fra Ålborg og herover, men der er bare et eller andet helt specielt over Wonderfestiwall som jeg ikke kan sætte fingeren på. Der er bare et eller andet. Selvom turen fra Ålborg er lang, så forbinder vi det altid med noget rigtig hyggeligt. Selvfølgelig er det også hårdt arbejde at have madbod på en festival, men det er noget af det arbejde man gerne vil, fordi det er så hyggeligt. Der er en ro på en eller anden måde, jeg kan ikke rigtig beskrive hvad det er. Det er bare magisk på en eller anden måde. Jeg plejer ikke rigtig at ride festivals arbejdet, så Rikke skal altid kæmpe for at få mig med. Men lige Wonderfestiwall vil jeg altid gerne med til. Det er en fast tradition, lyder det fra D.



Medarbejder Diana er taget hele vejen fra Ålborg, for at hjælpe til i Yummys madboder ved årets Wonderfestiwall.

 

Helt nyt tiltag

I år har Rikke og D. også forsøgt sig med noget nyt, i forhold til rekruttering af personale. Turen fra Ålborg er både lang, og det logistiske arbejde i at finde overnatningspladser til alle, har ofte voldt parret problemer. Dette har resulteret i, at de i år har valgt at ansætte lokal arbejdskraft.

– Vi plejer normalt altid at bruge vores personale fra Ålborg og tage dem hele vejen med herover, men i år er første gang at vi har fundet fire lokale som arbejder for os, i stedet for at vi skal have så mange med. Det er altid et stort logistisk arbejde at finde overnatnigns pladser til alle i denne uge, så derfor giver det rigtig god mening for os at bruge de lokale. Vi slog et opslag op på jobbornholm.dk og fik 50 henvendelser, hvoraf vi så valgte fire ud. Vi overvejer næste år at benytte os af endnu flere lokale, også bare for at få flere bekendtskaber og bruge de nærmeste ressourcer, fortæller Rikke.

Der er dog stadig medarbejdere i Yummys foodtruck, som er taget hele den lange vej fra Ålborg, for at arbejde på årets Wonderfestiwall.

For medarbejder Diana fra Ålborg er det hendes første besøg på Bornholm, og så ovenikøbet som medarbejder i Yummmys foodtruck til Wonderfestiwall. Diana er ellers uddannet socialpædagog, så i denne uge byder på noget af et arbejdsskift.

– Jeg så det her som en mulighed for at opleve noget andet, og så også at opleve Bornholm på en anden måde end når man kommer herover som turist.

Diana har allerede været rundt og se både Ekkodalen og Østerlars Rundkirke, og giver indtil videre Bornholm 10 ud af 10 point på oplevelsesskalaen.

– Jeg synes, at øen fortjener et 10 tal. Her er lækkert med masser af vand og natur, og menneskene er generelt meget chill herover synes jeg. De er bare nede på jorden, og det virker som om, at man ikke har lige så travlt herovre, som man har i Ålborg.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT