Lydolph krydser fingre: Bedre togforbindelse til Berlin kan gøre Bornholm mere attraktiv

Lydolph krydser fingre: Bedre togforbindelse til Berlin kan gøre Bornholm mere attraktiv
Bedre togforbindelser mellem Mukran og millionbyerne Berlin og Hamborg kan gøre Bornholm attraktiv for et nyt publikum i den periode, hvor færgen Hammershus sejler til Tyskland. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 3. JAN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
3. JAN 2022 • 07:30

Der er planer om bedre togforbindelser mellem Mukran (havnen i Sassnitz) og millionbyerne Berlin og Hamborg. Destination Bornholms direktør krydser fingre for, at planerne bliver en realitet.


Den tyske hovedstad Berlin har ad flere omgange været i fokus hos Destination Bornholm, der har ført kampagne i byens medier. Alene sidste år var der både i foråret og kort før jul ekstra opmærksomhed rettet mod byen, som med forstæder har over fire millioner indbyggere.

Tanken er selvfølgelig at gøre berlinerne bevidste om Bornholm som mulig feriedestination, og nu får Destination Bornholm måske en hjælpende hånd fra delstatsregeringen i Mecklenburg-Vorpommern i det nordøstlige Tyskland, hvor færgen Hammershus sejler til i turistsæsonen.

Forbindelse til fjerntog

Bornholm kan nemlig komme transportmæssigt tættere på både Berlin og Hamborg, hvis planerne om bedre togforbindelser mellem de to millionbyer og Mukran/Sassnitz bliver en realitet.

Flere tyske medier, deriblandt Der Nordschleswiger, fortæller, at Mecklenburg-Vorpommern er ved at undersøge muligheden for bedre jernbaneforbindelser til Sassnitz, især med fjerntog fra og til Berlin og Hamborg via Bergen på Rügen.

I første omgang er der tale om maksimalt to rejser til Bergen om lørdagen i den kommende sommer- og efterårssæson. Lokaltogene mellem Bergen og Mukran skal så afstemmes med ankomsttiderne for Bornholmslinjens færge.

En gevinst for øen

Hos Destination Bornholm bliver de tyske planer modtaget positivt af direktør Pernille Kofod Lydolph, som krydser fingre for, at de bliver en realitet.

– Det vil være en gevinst for øen, som dermed får styrkede muligheder for at tiltrække tyske besøgende, fortæller hun til Tidende.

Muligheden for at rejse med tog kan endda være en særlig fordel, både i forhold til tidsånden og for folk, der bor i storbyer, mener hun.

– Der vil utvivlsomt fortsat være mange, der gerne vil have deres bil med til øen, men dels har alle ikke bil, og da slet ikke når de bor i en storby. Dels er opmærksomheden omkring at rejse miljøbevidst og med lavt CO2-forbrug stigende, og her er en rejse med tog et aktiv, fortæller Pernille Kofod Lydolph.