Køkkenchef åbner nyt cateringfirma
Julius Grønning har startet sit eget cateringfirma, og onsdag var han for første gang ude at lufte sin nye foodtruck på Store Torv i Rønne.
"Så er jeg på hjul".
Sådan skriver manden bag det nye cateringfirma Grønnings Cooking, Julius Grønning, på firmaets facebookside, hvor kokken på det dertilhørende billede står smilende bag disken i sin nye foodtruck. Den blev onsdag luftet for første gang på Store Torv i Rønne, efter Julius Grønning i september kunne meddele, at han havde startet sit eget firma.
– Jeg er helt alene. Det er bare mig og min foodtruck, siger Julius Grønning, da Tidende møder ham på Store Torv.
Han har boet på Bornholm, fra han var 10 år, og efter en periode i København, hvor han tog sin kokkeuddannelse, er han nu tilbage på øen. Her har Julius Grønning i år haft sin første sæson som køkkenchef på Jantzens Hotel i Gudhjem, men nu hvor højsæsonen er ovre, og der er pause på Jantzens, skulle han finde på noget andet at lave.
– Det kommer af, at jeg gerne ville holde mig kørende hen over vinterperioden. I stedet for at lave noget helt andet, ville jeg gerne fortsætte i samme spor, fortæller den nyslåede selvstændige kok.
– Selvfølgelig har der været betænkeligheder ved at starte mit eget. Men det har været vigtigt for mig, at jeg kunne starte uden at skulle låne penge. Det er også derfor, jeg er startet i den størrelse, jeg er.
Vigtigere prioriteter
Der er tapas på menuen hos Grønnings Cooking, og det er der særligt to årsager til, forklarer Julius Grønning.
– Det handler om at blive ved med at opdage ting. Tapas er et af de emner, som jeg ikke har arbejdet så meget med rent fagligt, men jeg har spist meget tapas selv og har også rejst i Barcelona og andre steder for at se på det. Det handler også om at prøve at finde noget, som ikke er i Rønne i forvejen. Der er en masse lækre ting i Rønne, men jeg har i hvert fald ikke kunnet finde tapas.
Så du har også kigget på, hvad der kunne være et marked for?
– Ja, det har helt sikkert også spillet ind. Så det er med til at udvikle mig rent fagligt, og så håber jeg da på, at jeg kan lave en god forretning samtidig.
Men selvom der naturligvis er et håb om at lave en fornuftig forretning, kommer den del i anden række hos Julius Grønning, der har andre mere presserende og vigtige forpligtelser på hjemmefronten.
– Det er meget vigtigt for mig, at jeg kan lave noget i den her branche samtidig med, at jeg også kan være hjemme hos min familie om aftenen. Jeg har en lille baby og en treårig, så jeg har skullet finde en balance i, hvordan jeg kan gøre begge dele på samme tid, fortæller han og fortsætter:
– Jeg vil gerne være mere far, end jeg vil være karrieremenneske, og den bedste måde jeg kan arbejde i dagtimerne er ved at have min egen virksomhed. Det giver noget frihed.
Frygten er væk
Når man starter sit eget firma, vil mange nok have en smule sommerfugle i maven, men selvom Julius Grønning naturligt er spændt på, hvordan det kommer til at gå, føler han ikke det helt store pres.
– Jeg tror, en stor del af ”frygten” er væk, fordi den økonomiske del ikke presser mig så meget. Hvis min familie for eksempel har brug for, at jeg ikke arbejder i en måned, gør det ikke noget. Så man kan sige, at jeg er heldig at være i den økonomiske situation, fortæller Julius Grønning.
Han kalder det nye projekt for en form for vintertræning i sin udvikling som kok kombineret med, at han forhåbentlig kan gøre mange mennesker glade med sin mad.
– Men det skal ikke lyde som om, at jeg ikke har lyst til at lave noget, fordi selvfølgelig har jeg det. Det er bare meget vigtigt for mig, at det ikke tager over fra det at være far.
Lukker ikke
Onsdag var altså startskuddet for foodtrucken, men Julius Grønning har faktisk været i fuld gang med sit cateringfirma siden september, og han har også allerede planlagt en tapasmenu til julefrokoster.
– Nu er det første gang, jeg står her på torvet i dag, men jeg har været ude at lave nogle private selskaber, hvor jeg har fået rigtig god feedback. Så dem håber jeg at få booket mange flere af, siger kokken, der fortsat planlægger at vende tilbage som køkkenchef hos Jantzens Hotel, når "vinterpausen" er overstået.
– Det er i hvert fald den nuværende plan, men min virksomhed lukker ikke om sommeren. Jeg har stadig tænkt mig at tage bookinger på selskaber til konfirmationer og så videre. Selvfølgelig kommer jeg til at være mindre synlig om sommeren, når jeg samtidig er køkkenchef på Jantzens, men det er planen, at firmaet skal være åbent hele tiden.
Foodtrucken kommer til at være åben på Store Torv onsdag, fredag og lørdag. Det afhænger dog af, om der er selskaber booket, da det i sagens natur er svært at være to steder på en gang, bemærker Julius Grønning.
Godt nyt til tre foreninger
SPONSOREREDE MEDDELELSER

Ejn sokkabajnt
Kan siges til en dreng, der render rundt på strømpefødder. På tilsvarende vis kan en pige kaldes for ‘en sokkabajnta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration