Kjærstrup: Først med ny udnyttelse af kakaofrugten

Kjærstrup: Først med ny udnyttelse af kakaofrugten
Birgitte Kjær og Peter Brædstrup står bag Kjærstrup. Arkivfoto
11. JUN 2022 • 05:30
Tommy Rømer Kaas
Digital chef

Den familieejede chokoladeproducent Kjærstrup lancerer nye drikke fremstillet af kakaofrugtens pulp.


Kjærstrup Chokolade i Snogebæk lancerer nu en serie produkter fremstillet af kakaofrugtens pulp, der normalt kasseres sammen med resten af frugten, når den er befriet for kakaobønner.

De nye produkter er starten på en "rejse mod mindre madspild og større bæredygtighed".

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra de bornholmske chokoladeproducenter, som fastslår, at fremtiden skal byde på mindre spild.

Det er normalt kun selve kakaobønnerne – svarende til cirka 30 procent af hele kakaofrugten – der anvendes til produktion af chokolade. Resten, pulp og skaller, som ellers smides ud, vil Kjærstrup altså fremover forædle til drikke, is, sirup og andre produkter.

– Vi ser store muligheder i det her. Lige nu er det kun vores egen fantasi, der sætter grænser, siger Peter Kjærstrup ifølge pressemeddelelsen.

Det er Kjærstrups mål at kunne udnytte hele kakaofrugten i 2025.

Kjærstrup er ifølge eget udsagn først med denne udnyttelse af kakaofrugten, som nu kan bruges til en kraftig juice med noter af ananas, citrus, hyld og passionsfrugt. Virksomheden lokker med gratis smagsprøver lørdag i tidsrummet 15 til 17.