Kendt pensionat til salg for 6,8 millioner

Kendt pensionat til salg for 6,8 millioner
Pension Langebjerg. Pressefoto: Löwe Bruun Bornholm
NYHED | SANDVIG | ABONNENT | 15. JUN 2022 • 07:05
NYHED | SANDVIG | ABONNENT
15. JUN 2022 • 07:05

Pensionatets nuværende ejere har gennem årene renoveret både pensionat, køkken og restaurant.

 

Hvis du går med en lille drøm om at blive ejer af et pensionat, er muligheden der nu. Pension Langebjerg i Sandvig er nemlig sat til salg.

Det skriver ejendomsmæglerfirmat Löwe Bruun Bornholm i en pressemeddelelse.

Prisen lyder på 6,8 millioner kroner, og for de penge kan du altså købe dig til et pensionat i naturskønne omgivelser for foden af Hammerknuden tæt på Hammersøen, Hammershus og Hammerhavn.

Pensionatet fra 1912 er en tidligere stationsbygning på Bornholm under De Bornholmske Jernbaner. Togdriften mellem Rønne og Sandvig blev indstillet i 1953, og sidenhen er stationsbygningen blevet benyttet som pensionat for sommergæster. Og selvom pensionatet har gennemgået en renovering, kan man stadig mærke stedets historiske sjæl.

– Bygningenens rammer står forsat som i fordums tid. Stationsbygningen fortæller så mange historier om alt fra Sandvigs smukkeste pige, der fik sit første kys i ventesalen, til tyske soldater på gennemrejse, der stod ved perronen i bidende kulde. Uden tvivl en ejendom, der både ud fra bygningens arkitektoniske fremtoning og oprindelige formål giver anledning til en masse historier og nostalgi, lyder det i pressemeddelesen.

Udover selve pensionatet følger også et opdateret og renoveret køkken og restaurant, som de nuværende ejere sidste år valgte at åbne for også udefrakommende gæster. Det har altså både fungeret som spisested for pensionatets gæster, men også for del lokale, der har fået et sted at spise og holde fest i byen. Restauranten, der i øjeblikket kan bespise 42 indendørs gæster, er beliggende med orientering mod den store have, hvor dagens måltider kan indtages på den tidligere perronkant.

Stor renovering

Pensionatets nuværende ejere har gennem årene renoveret både pensionat, køkken og restaurant med respekt for stedets historie.

– Når man træder ind i pensionatet er det som tiden har stået stille, og man træder ind i den stilfulde ventesal med bagageluge og billetkontor, der fungerer som pensionatets reception og opholdsstue, lyder det fra pressemeddelelsen, hvoraf det også fremgår, at de nuværende ejere 'igennem deres skarpe øje og respekt for historien har formået at bevare et hav af nostalgiske detaljer i den nyistandsatte bygning.'

Udover at have gennemrenoveret pensionatet, har de nuværende ejere udskiftet al inventar, så pensionatet fremstår 'naturligt stilsikker og fuldt ud opdateret'.

Hotellet har 13 værelser – alle med toilet og bad – samt tre familielejligheder med køkken, og fra værelserne er der enten havudsigt, kig til Hammerknuden eller haven.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at sæsonen på pensionatet hvert år er blevet udvidet og forlænget, så sæsonen normalt kører fra 1. maj til 15. november. Ligeledes er både belægningsprocenten og overskuddet steget for hvert år.