Handelsformand: Vi skal mødes oftere

Handelsformand: Vi skal mødes oftere
Jan Bidstrup byder medlemmerne velkommen til det første af - måske - en lang række medlemsmøder. Foto: William Sonne Kaalø
NYHED | ABONNENT | 9. NOV 2023 • 19:45
NYHED | ABONNENT
9. NOV 2023 • 19:45

Rønne Handelsstandsforening inviterede torsdag aften sine medlemmer til et medlemsmøde, hvor rammerne til foreningens nye hjemmeside blev præsenteret. Foreningens formand håber på jævnlige møder fremover.

I kælderen under Bornholms Tidendes redaktion i Nørregade i Rønne samledes mange af Rønne Handelsstandsforenings medlemmer til medlemsmøde torsdag aften.

– Vi har en generalforsamling i marts, og så ser vi faktisk ikke hinanden i et helt år, før vi så mødes igen, siger foreningens formand Jan Bidstrup til Tidendes udsendte, der har taget turen i kælderen og benytter chancen for at lave et interview, inden mødet går i gang.

Anledningen er sådan set, at foreningens medlemmer skal have en præsentation af foreningens nye hjemmeside - og det vender vi tilbage til. For nok så vigtigt er formålet med mødet at finde ud af, om der er stemning for at medlemmerne i fremtiden skal mødes flere gange om året.

– Jeg kunne godt tænke mig, at vi mødtes en gang i kvartalet til et fyraftensmøde over en øl. Helt nede på jorden. Det behøver ikke være noget, hvor der nødvendigvis bliver refereret til pressen, men hvor man bare sidder blandt kolleger og meningsudveksler.

For eksempel kunne sådan et møde bruges til, at medlemmerne, der blandt andet tæller butikker, restauranter og banker, kan tale sammen om den aktuelle situation, hvis det nu ikke går så godt i ens biks.

– At vi får en god snak om, hvordan verden ser ud i øjeblikket, og at vi er i samme båd. Det gør man nogle gange bedre på møder, hvor det ikke er alt for officielt, og hvor man ikke skal være bange for, at der står en person med en mikrofon, siger Jan Bidstrup til Tidendes udsendte - der dog bliver hængende lidt endnu.

Ny hjemmeside

For i et aflangt lokale ved siden af - hvor redaktionen normalt holder møder om, hvad der skal i avisen - står næstformand Brian Karlsen fra byens Kvickly og Stefan Mark Pedersen ved en stor skærm, der hænger på væggen.

De taler om handelsstandsforeningens nye hjemmeside, der efter planen går i luften den 6. januar. Det er dog endnu for tidligt at vise til offentligheden, hvordan hjemmesiden kommer til at se ud, da den ikke er færdig endnu - alle medlemmernes indhold mangler nemlig til at fylde rammerne.

Stefan Mark Pedersen ejer virksomheden Mark & Storm, der ligger i Ringe på Fyn. Han har designet Ringe Handelsstandsforenings hjemmeside og er nu blevet bedt om at lave en tilsvarende til Rønne by, som så en idé i noget lignende.

– Rønne ville gerne have en hjemmeside, der ligner den fra Ringe. Det er nemmere at lave en lignende hjemmeside end at udvikle en ny fra bunden, siger Stefan Mark Pedersen, der videre fortæller, at man i Ringe har taget godt imod hjemmesiden, som blev lavet, da man havde et ønske om en hjemmeside der var mere 'up-to-date'.

Tilbage i det store, firkantede lokale er der ved at være godt fyldt op ved de tre aflange borde. Jan Bidstrup konstaterer, at der er mødt 'rigtig mange' op i aften, inden han stiller sig op og byder velkommen og siger værsgo til at gå op og forsyne sig med et stykke smørrebrød. Om det er det første af en lang række medlemsmøder, vil tiden vise.

 


Brian Karlsen (tv.) og Stefan Mark Pedersen står ved skærmen, der på billedet viser Rønne Handelsstandsforenings nuværende hjemmeside. Foto: William Sonne Kaalø