Genbrugsbutik tvunget til at lukke

NYHED | ABONNENT | 31. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
31. MAJ 2023 • 05:30

Mission Afrikas genbrugsbutik i Nexø er lukket – der manglede simpelthen frivillige.

Tirsdag den 23. maj var det slut for Nexø Genbrug, som lå i Købmagergade 14 i Nexø og blev drevet af Mission Afrika.

Der manglede simpelthen frivillige, som kunne sikre, at driften hang sammen med åbningstider, der kunne sikre et eksistensgrundlag.

Det fortæller Annelise Bergmann, som sidder i missionens forretningsudvalg i Hasle, hvor den også stadig har en genbrugsbutik, ligesom det er tilfældet i Rønne.

– Hovedårsagen til, at vi måtte lukke i Nexø, er mangel på frivillig arbejdskraft, siger hun.

– Det har jo betydet, at vi måtte begrænse åbningstiden, hvilket igen giver mindre salg – og så har man sat en lavine i gang, hvor det kniber med at tjene penge til at betale huslejen. Det skal der jo være et overskud til, og man tjener jo ikke store summer på genbrug. Butikken lå et godt, centralt sted, og derfor var den heller ikke helt billig i husleje.

De frivillige, der var tilbage, er rigtig kede af det, siger Annelise Bergmann og fortsætter:

– De ville rigtig gerne have fortsat, men det kunne ikke løbe rundt, og det er et ret almindeligt problem på hele Bornholm, at det er svært at skaffe frivillige. Jeg tror, det hænger sammen med, at pensions- og efterlønsalderen er blevet højere.

Butikkerne i Hasle og Rønne har I stadig?

– Ja, og de kører fint. Men der er mange genbrugsbutikker i Nexø, og det gør det også sværere at overleve, så der var folk fra hovedorganisationen herovre og lukke den, siger Annelise Bergmann.