Fakta bliver til 365: Her er åbningsdagen

Fakta bliver til 365: Her er åbningsdagen
Fakta lukker og genåbner med nyt navn den 17. juni. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 3. MAJ 2022 • 06:00
Af:
Anders Liljeroth
NYHED | ABONNENT
3. MAJ 2022 • 06:00

Ændrede indkøbsvaner og større omkostninger er blandt grundene til, at Coop Danmark kører hårdt frem med deres nye kædebutikker 365. Fakta-butikker er de første der skal ændres, men senere kan der komme mange flere med, mener Coop.


Coop Danmarks nye satsning på dagligvaremarkedet hedder Coop 365, og kædens nye butikker lægger op til, at kunderne kan købe alt hvad de har brug for i butikken uden at behøve handle andre steder. I første omgang bliver alle landets Fakta-butikker, som Coop selv driver, omdannet til 365-butikker, og dermed også den forholdsvis nye Fakta i Rønne syd.

– Fakta i Rønne vil åbne som en 365-butik den 17. juni. Og inden da vil den holde lukket nogle få dage fra den 13. juni, fortæller Jens Juul, der er informationsdirektør i Coop Danmark.

Coops linje for den nye butik læner sig op ad Coops eget varemærke 365, og med en grøn farve i butikken ønsker kæden at sende et klart signal om den grønne linje, der baserer sig på mere økologi, og hvor kunder der er medlem af Coop vil få 10 procent bonus på frugt og grønt. Det er dog ikke den helt store ombygning der vil foregå i butikken i Rønne, forklarer Jens Juul.

– Der skal nye farver i butikken, og så skal sortimentet ændres. Man har i 365-butikkerne lidt større udvalg og lidt mere økologi, lidt mere frugt og grønt, og så kan man i højere grad få alt hvad man skal bruge alle årets dage, så man ikke skal i andre butikker.

Der kommer nok flere til

Coop Danmark meldte for få dage siden ud i en pressemeddelelse, at kæden skal afskedige 100 medarbejdere på deres servicekontor i Albertslund på grund af generelt stigende priser på transport, energi og fødevarer, og det betyder, at omkostningerne ved at drive forretningen Coop skal bringes ned. Og netop derfor har koncernen sat yderligere fart i udrulningen af butikker i den nye discountkæde Coop 365, der er kommet til som alternativ til Fakta-kæden, der har voldt Coop store udfordringer igennem flere år.

Skiftet fra Fakta til 365 i Rønne betyder dog ikke færre medarbejdere, fortæller Jens Juul, men derimod forventer han, at vi på Bornholm kan se frem til flere 365-butikker fremover. For det er ikke kun Fakta-butikker der kan indlemmes i 365 familien.

– Vi forventer, at 365-kæden bliver rigtig stor. Og det gør vi for det første fordi alle de Fakta-butikker som Coop selv driver, bliver lavet om, men derudover vil det også være muligt for selvstændige brugsforeninger at kunne drive en 365-butik i stedet for. Det er der allerede flere der gør i dag.

Dermed kan en selvstændig brugsforening i en lille by godt tænkes at komme med i et kædeskift, og selvom direktøren ikke vil sætte navne på, siger han, at det bestemt ikke er usandsynligt, at vi vil komme til at se flere af de nye grønne butikker i lokalområdet.


Fakta

Generelt er 365-butikkerne større end Coops nuværende discountbutikker, og har 600-700 flere forskellige varer.

Butikkernes chefer har ansvar og frihed som i et traditionelt stort supermarked.

De nye butikker har et større fokus på økologi og på Coops eget mærke 365.