Ejer af tømrerfirma drømmer om pension, men mangler en køber

Ejer af tømrerfirma drømmer om pension, men mangler en køber
Ejvind Nielsen leder efter den rette til at overtage virksomheden. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 8. SEP 2022 • 10:30
NYHED | ABONNENT
8. SEP 2022 • 10:30

Ejvind Nielsen har sat sit tømrerfirma til salg, fordi han ønsker at gå på pension. Lokalerne er allerede solgt, men virksomheden mangler man stadig at finde en overtager til.

 

Bygningerne er solgt, men virksomheden mangler stadig at komme på nye hænder.

Ejvind Nielsen, der ejer tømrerfirmaet Ejvind Nielsen A/S, planlægger at gå på pension, men det kræver, at der bliver fundet nogen til at overtage virksomheden.

– Jeg er 67 år, og det skal ikke vare evigt. Det er egentlig ikke, fordi det er for hårdt. Jeg sidder jo bare på mit kontor. Det er mere, fordi jeg gerne vil have tid til at nyde min frihed, før det er for sent, fortæller Ejvind Nielsen.

Tømrerfirmaet holder til på Lillevangsvej i Rønne, men fra den 1. maj 2023, bliver lokalerne overtaget af Bornholms Elektromotor, der har købt ejendommen. Derfor leder Ejvind Nielsen efter nogen, der vil købe hans virksomhed, inden man er nødt til at flytte ud af bygningerne for at gøre plads til de nye ejere.

– Vi er lidt pressede i den anden ende. Men det er også vigtigt, at man finder den rigtige til at overtage. De svende, der har været her længst, har været her i 28 år, og det er generelt folk, som har været her i mange år, siger Ejvind Nielsen.

– Det er lidt som en lille familie, og jeg ved, at de gerne vil samles et sted. Jeg vil gerne have, at det bliver ført videre på en måde, hvor man holder stilen.

Loyale ansatte

Tømrerfirmaet blev etableret i 1984 og har cirka 20 ansatte, hvor mange af den har været hos Ejvind Nielsen i mange år.

– Jeg er heldig med, at det er svende, som har været her i så mange år, fordi hvis de nu flygtede nu her, ville jeg godt nok være på røven. Med alle de jobs, vi skal lave. Hvis de var kommet ind og sagt op, havde jeg godt nok stået med håret i postkassen, så jeg er virkelig taknemmelig over den loyalitet. Der har de været rigtig fine, fortæller Ejvind Nielsen.

Han fortæller, at der indtil den 1. maj er rigeligt at se til for tømrerfirmaet, og hvis man var blevet tvunget til at skulle leje sig til arbejdskraften i perioden, var fortjenesten forsvundet hurtigt.

Virksomheden blev sat til salg i foråret, men der har indtil videre ikke været held med at finde den rette overtager. Ifølge Ejvind Nielsen er der to faktorer, der spiller en stor rolle. Det ene er det finansielle i det, fordi der skal købes mange stumper hver måned i en tømrervirksomhed. Det andet drejer sig om, at man skal være klar til, hvad der følger med, når man er selvstændig, mener Ejvind Nielsen.

– Jeg tror, problemet er, at mange måske ikke er gearet til at bruge den tid, der skal til. Når man er selvstændig, har man ikke faste arbejdstider, fordi det kan være, at der kommer nogen, som gerne lige vil kigge på et stykke arbejde i weekenden eller sådan noget. Sådan er det jo, og det skal man selv og ens nærmeste være indstillet på, siger han.

Er det sværere, når lokalerne ikke er med i handlen?

– Nej, jeg tror faktisk, det er nemmere, for så bliver den samlede sum jo helt anderledes. Man har meget nemmere ved at komme ind, når det kun er virksomheden, man skal købe.

En blød overgang

I sidste uge troede man, at man var tæt på at finde en køber, men seks minutter inden man skulle mødes med den potentielle overtager, sendte han en sms om, at han var blevet forhindret.

Og sådan har processen også været lidt frustrerende, fortæller Ejvind Nielsen.

– Vi har haft samtaler med nogen, hvor vi troede, at den var der, men det var den så alligevel ikke. Jeg har prøvet og har haft folk på lederkurser, hvor vi troede, at nu havde vi den rette til at køre det videre, men det er bare ikke altid, det lige går sådan.

Ejvind Nielsen er også beredt på at være behjælpelig i overtagelsesfasen, når man finder den rette.

– Jeg forventer, at jeg måske skal være med til at starte med, så man kan lave en blødere overgang. Jeg tænker også, at det vil være fint for alle. Det er nok drømmen, at det kan foregå på den måde, siger han.

I det hele taget glæder Ejvind sig til, at han kan få mere tid til mange af de andre ting, der ikke passer ind i skemaet, når man er selvstændig virksomhedsejer.

– Der skal nok bruges lidt mere tid med konen, tænker jeg. Jeg har også mange interesser, der skal plejes, og jeg har en motorcykel eller to, som jeg også skal bruge noget tid på. I første omgang kunne det da også bare være sjovt at prøve at komme ned på 37 timer.