– Vi når lige at flytte ind, så kommer Levnedsmiddelkontrollen og gør os opmærksomme på, at køkkenet var blevet lukket. Det havde vi ikke fået at vide. Vi fik lov til at servere en tre retters menu, men ikke mere. Der gik et år, før vi fik køkkenet på plads, siger Helle Persson om den vanskelige start, hvor parret blev udfordret på flere måder:
– Jeg kom fra de store hoteller på nordlandet, hvor turisterne bare kom af sig selv. Det gjorde de ikke i Hasle. Så vi måtte slå på tromme for os selv, og det hjalp os meget, at vi fik forskellige samarbejder – med Bornholm Tours, Hasle Vandrerhjem og turistvognmand Birger Boss. Vi har lige siden haft mange stamkunder på hotellet.
Hotel Herold har i så godt som alle årene haft åbent året rundt. Medvirkende til, at det kunne lade sig gøre, har været de såkaldte håndværkerpakker med overnatning, morgenmad, madpakke og aftensmad – og man har igennem årene haft mange håndværkere boende. Og så de mange selskaber, møder med videre.
– Men tiderne forandrer sig. De unge er ikke så meget til suppe, steg og is. Men vi sluttede da flot af i december, hvor vi havde alle weekender besat, siger Helle Persson.
En livsstil