Selvom de ikke har produceret på Bornholm endnu, har de fundet nogle interessante æbletræer, og de har brugt lang tid på at finde dem, for det er ikke noget, man kan læse nogen steder. Mange af æblerne er på størrelse med en vindrue og helt ekstreme, og de dropper omkring tre femtedele af de æbler, de finder, fordi de ikke er interessante nok. Derefter sorterer de æblerne flere gange under eftermodningen.
– Nå vi finder et æbletræ, så smager vi på det og prøver at se bort fra parfumen og se på syre, tanniner, sukkerindhold og bitterhed. Vi kan måle sukkerindholdet, når vi er ude i marken og regne ud, at hvis vi høster de æbler, så giver det for eksempel ni procent alkohol i stedet for de 6,5 procent, der er i spiseæbler. Får vi høj alkohol, kan vi lagre cideren i lang tid, fordi den er bedre beskyttet af alkoholen. Hvis der er masser af syre og masser af bitterhed kan det hurtigt blive noget rigtig koncentreret og heftig cider, siger Anders Heindorff, som er uddannet miljøplanlægger fra Roskilde Universitet.
Ved siden af ciderprojektet har han i en håndfuld år arbejdet for Maria Gill og Thomas Larsson, som driver Provianten i Gudhjem. Det er derigennem, han har lært Bornholm at kende, og som miljøplanlægger vil han gerne planlægge noget godt, pænt og noget smukt miljø. Derfor søger han job inden for sin uddannelse her på Bornholm.
– Det er der på Bornholm. Det er det smukkeste i hele Danmark, hvis du spørger mig, siger Anders Heindorff.