Direktør stopper i populær Rønne-virksomhed

Direktør stopper i populær Rønne-virksomhed
Jon Christian Vejbæk (t.v.) er ikke længere en del af Hos Jon og Thomas Aps. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 12. JUN 2022 • 07:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
12. JUN 2022 • 07:30

Den populære vin- og spiritusbutik Hos Jon og Thomas bliver fremover med Thomas Kristensen alene ved roret. Jon Vejbæk er nemlig trådt ud af direktionen, men navnet holder man fast i.

Hos Jon og Thomas Aps bliver ikke længere med Jon, som en del af direktionen. 

Forretningen, der slog dørene op sidste år, har indtil nu været drevet af Thomas Schroll Kristensen og Jon Christian Vejbæk, men fremover bliver det Thomas Kristensen, der kommer til at drive virksomheden alene. 

– Han trængte simpelthen bare til forandringer og ville noget andet. Vi havde en god snak om det, og det foregik egentlig på en meget behagelig måde, siger Thomas Kristensen til Tidende.

Han fortæller, at de to partnere forsøgte at få overstået processen så hurtigt som muligt, til gavn for begge parter. De blev derfor enige om en pris, som Jon Vejbæk kunne blive købt ud af selskabet for.

Ifølge Thomas Kristensen sker skiftet i bedste forståelse mellem de to venner, der også fortsat vil samarbejde om de populære romsmagninger, som de har i butikken i Rønne.

– Vores venskab går langt tilbage, så det har også været enormt vigtigt for os at bevare. I stedet for, at man mister interessen og måske ender med et uvenskab eller noget i den stil, så er det fint at kunne sige i god tid: Ved du hvad, jeg stopper nu, siger han.

Det bliver stadig Hos Jon og Thomas

Siden de to vin- og spirituskendere i februar sidste år åbnede deres butik i Østergade, er det gået hurtigt. Allerede tre måneder efter åbning måtte Jon og Thomas indse, at de var nødt til at rykke i noget større. De flyttede derfor til Rådhuskiosken i Snellemark i Rønne, hvor de holder til i dag.

– Det er blevet en kæmpe succes. Vi er nødt til at bestille så meget hjem, at vi ikke længere aner, hvor vi skal gøre af kasserne, sagde Jon Christian Vejbæk dengang til Tidende. 

Nu går Jon Vejbæk så nye veje, men det betyder ikke, at der sker de store ændringer med butikken. Hos Jon og Thomas kommer blandt andet også til at fortsætte under samme navn.

– Navnet forbliver, og det er af to årsager. Et er, at jeg synes, der ligger en kæmpe værdi i at det var Jon og jeg, der startede virksomheden i sin tid. Og for det andet, så har vi fået et rigtig godt navn op at stå, og folk ved, hvad Hos Jon og Thomas er, fortæller Thomas Kristensen.

Den største ændring sker i praksis for Thomas Kristensen selv, der nu skal indtage rollen som eneejer af virksomheden.

– Jeg bliver ansat i egen butik på fuld tid, og så får jeg egenrådighed i forhold til, hvordan jeg vil drive butikken hernede, siger han.

En stor mundfuld

For blot et par måneder siden udvidede de to nu tidligere forretningspartnere deres virksomhed, da de overtog Vinlagret i Aakirkeby. Med Jon Vejbæks afsked, kræver detn del nye hænder, erkender Thomas Kristensen.

– Jeg har gjort mig tanker om, at det godt kan blive noget af en mundfuld med begge steder, men der kommer ikke en ny medejer ind. I stedet kommer der flere ansatte, og så skal vi finde en, der kan bestyre Vinlagret i Aakirkeby.

– Men jeg træder ikke nogen over tæerne, når jeg siger, at Rønne er vores primære forretning. Det er hjertebarnet. Det er der, jeg kommer til at bruge mest energi på at videreudvikle vores koncept og gøre det stærkere. Også for at skabe en troværdighed, så kunderne møder mig, når de kommer ind i butikken, siger Thomas Kristensen.

Han glæder sig mest af alt over, at det nu er tid til at se fremad, og at Jon Vejbæks udtrædelse gik problemfrit.

– Det er en kæmpe lettelse for mig, at nu har vi taget en beslutning, og så kan vi se fremad og få en god sommer, siger han.