Den perfekte storm ramte tøjbutik

Den perfekte storm ramte tøjbutik
I efteråret var det ikke lige så sjovt som sædvanligt at være butiksejer for Jan Bidstrup fra Din Tøjmand by Jan og Nalle. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 23. MAR 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
23. MAR 2023 • 15:30

Din Tøjmand by Jan og Nalle blev i efteråret ramt af inflationen, som fik udgifterne til at stige gevaldigt, mens kunderne omvendt holdt mere på pengene. Alligevel er det endnu en gang lykkedes for tøjbutikken at lave et overskud – men det er markant mindre end året før.

– Vi blev ramt af den perfekte storm, specielt i efteråret.

Sådan beskriver indehaver og direktør Jan Bidstrup den situation, som Din Tøjmand by Jan og Nalle stod i hen imod slutningen af 2022. Året startede egentlig godt, men så ramte inflationen, som blandt andet betød, at elregningerne, huslejen og varerne steg i pris. Det gjorde ondt på udgifterne, og samtidig blev indtjeningen presset af, at kunderne begyndte at holde mere på pengene.

– Der kom den samme mængde af kunder ind ad døren, men de brugte færre penge, siger Jan Bidstrup.

Glad for at undgå røde tal

Det lykkedes dog at ride den perfekte storm af, for selskabet bag tøjbutikken, Nalle & Jan A/S, formåede at komme ud af 2022 med et overskud på 181.127 kroner. Det er noget lavere end i 2021, hvor overskuddet blev på 930.342 kroner, men Jan Bidstrup er alligevel tilfreds.

– 2022 var et meget mere udfordrende år, så vi er glade og tilfredse med, at vi fik lov til at gå ud med et fint lille plus. Og så er der jo – som man siger – plads til forbedringer på bundlinjen i hvert fald, siger Jan Bidstrup, som dog havde frygtet et værre resultat.

– Når priserne på alting bare stiger, så bliver man pludselig meget glad for at komme ud med et plus på bundlinjen og ikke et rødt tal på bundlinjen, konstaterer han og påpeger, at han på forhånd havde forventet, at det ville blive svært at leve op til det gode 2021-resultat, da selskabet normaltvis har leveret overskud på omkring 200.000-300.000 kroner om året.

Investeret i webshop

Desuden har Din Tøjmand by Jan og Nalle investeret nogle penge i løbet af 2022 på nyt butiksinventar samt en udvidelse og forbedring af butikkens webshop, hvilket blev "en halvdyr omgang". I 2023 er der til gengæld ikke planlagt nogen investeringer.

– I 2023 holder vi en pause på den front, så der har vi jo en besparelse. Og ellers så skulle det bare blive et sjovt år, siger Jan Bidstrup og fortæller, at kunderne i 2023 kan se frem til at kunne købe tøj fra mærket Tommy Hilfinger.

– Det bliver forhåbentlig en meget positiv tilførelse til det sortiment, vi har i forvejen.

Nalle & Jan A/S blev stiftet 24. januar 2010 og har hjemadresse på Store Torvegade 1, 3700 Rønne. Virksomheden har med det seneste års resultat en egenkapital på 1.433.694 kroner.