DAT går ind i charterbranchen: Vil blandt andet lave rejser til Sharm el Sheikh
Ibrahim Ramadan og DAT's direktør, Jesper Rungholm, giver hinanden håndslag på det nye samarbejde. Pr-foto

TRANSPORT | BORNHOLM | GRATIS
6. SEP 2021 • 11:25
Torben Østergaard Møller
Journalist

DAT går ind i charterbranchen: Vil blandt andet lave rejser til Sharm el Sheikh

I denne udgave er "rejsebranchen" ændret til "charterbranchen":

 

Atlantis er navnet på et nyt, dansk selskab i charterbranchen. Bag selskabet står ejerkredsen bag det danske flyselskab DAT, som beflyver Bornholm, og det tidligere Atlantis Rejser, oplyser en pressemeddelelse.

 

Ved at være mindre
har vi nogle fordele
i forhold til at være
omstillingsparate

 

Med etableringen af rejsebureauet Atlantis går DAT dermed ind i charterbranchen. Det nye selskab vil i første omgang flyve fra Københavns Lufthavn, men planlægger også at flyve fra Aarhus Airport allerede næste år.

Direktør i DAT Jesper Rungholm forklarer her, hvorfor Atlantis var det oplagte valg for DAT:

– DAT står allerede på en bred og solid platform med ben i flere dele af flybranchen, og charterbranchen er endnu et ben for os. Ved at være med ved bordet kan vi hjælpe med risikostyringen, som er et vigtigt parameter for at få succes i denne branche. DAT kan bidrage med meget i den forbindelse, siger han i pressemeddelelsen.

DAT var et af de få flyselskaber, der kom ud af 2020 med et overskud, hvilket Jesper Rungholm forklarer med netop "effektiv risikostyring".

Med Atlantis kan DAT udnytte sin flåde af fly bedre og udfylde huller i flyenes drift og dermed også optimere egen drift, og med samarbejdet konsoliderer Atlantis sig på et marked, der om noget har været hårdt ramt af den verdensomspændende covid-19-krise.

– Vi er et mindre, dansk familieejet selskab i modsætning til de store, tunge spillere i branchen, som selvfølgelig også har deres fordele. Ved at være mindre har vi nogle fordele i forhold til at være omstillingsparate, når det kræves. Samtidig har DAT et rigtigt godt samarbejde lokalt med fagforeningerne, og her finder man altid en vej til at lykkes med de planer, vi har, også selv om de bliver ændret med kort varsel – og det er en af vores forcer, understreger Jesper Rungholm således.

Spændende miks

Også Ibrahim Ramadan, medejer og direktør i det nye Atlantis, er glad for samarbejdet og det nye selskab:

– Med DAT vil Atlantis kunne tilbyde et spændende miks af de traditionelle og populære charterdestinationer og helt nye destinationer, som vi kan beflyve med rutefly. Mulighederne med denne konstellation er mange, siger han i pressemeddelelsen.

Atlantis trækker på flere end 25 års erfaring på det danske rejsemarked som både rejseudbyder og flyselskab. Ibrahim Ramadan etablerede det tidligere Atlantis Rejser i 1994, mens DAT hvert år flyver med en million passagerer og har en flåde, der består af mange forskellige typer passagerfly.

Atlantis vil tilbyde rejser til destinationer som Sharm el Sheikh og Hurghada, og derudover vil selskabet i højsæsoner kunne tilbyde rutefly på udvalgte destinationer.

Det vil også være muligt at sammensætte individuelle rejser med rutefly hos Atlantis.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Jesper Rungholm om, hvilken betydning – om nogen – det nye samarbejde eventuelt kan få for Bornholm.

 Flere nyheder