Fire år senere har Oskar Prip og hans kammerater løst problemet. Der er økologisk cider så langt øjet rækker og til oktober bjærges årets høst til produktion af mere. Den 32-årige medstifter er en smule overvældet over fremmødet på cideriets første åbningsdag. Der er konstant kø i butikken i den gamle hestestald med smukt stukværk og fritliggende spær. Udenfor sidder gråhårede veninder, højskoleelever og småbørnsforældre spredt ud over græsplænen. Og der kommer hele tiden flere til.
– Det er i dag det kulminerer, nu hvor folk får lov til at smage på det for første gang. Og vi havde da håbet at der ville komme rigtig mange, og det gjorde der. Det er smadderfedt, siger den unge ciderbrygger og skynder sig tilbage til baren for at lange flere smagsprøver over disken.
Han når lige at fortælle at de tre største poster i etableringsfasen har været istandsættelsen af den gamle hestestald. I dag står den historiske bygning smuk og nykalket med diskrete jerndrager i muren og indlagt elektricitet. For fire år siden var hestestalden en faldefærdig ruin.
– Og så er det heller ikke helt billigt at plante 5.000 æbletræer, siger Oskar Prip.