Brugsens tiltag er et hit

Brugsens tiltag er et hit
Brugsuddeler Klaus Elleby Larsen ved Hasle-Infos bogreol i Superbrugsen Hasle. Foto: Holger Larsen
NOTITS | ABONNENT | 18. MAR 2023 • 07:55
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
18. MAR 2023 • 07:55

Mange hasleboer har allerede fået øje på den, bogreolen til højre i indgangspartiet i Superbrugsen Hasle.

Det er Hasle-Info, fra medborgerhuset i det gamle rådhus på den anden side af torvet, der har stillet bogreolen op.

– Det er perfekt. Her kan folk komme i hele brugsens åbningstid, og man kan – ganske gratis – låne, bytte, aflevere og tage bøger, som man har lyst til, siger Lotte Dernie, der har opgaven med at holde øje med bogreolen.

Hasle-Info er et frivilligt drevet informations- og servicested i byens tidligere turistinformation. Tilbuddet har lukket i vinterhalvåret, og derfor spurgte man brugsen, om bogreolen kunne være der. Den idé var brugsuddeler Klaus Elleby Larsen straks med på, og han indgår i det hele taget gerne i samarbejde med lokale kræfter om forskellige tiltag.

Og hasleboerne har taget tilbuddet til sig:

– Jeg er dernede i hvert fald to gange om ugen, og jeg får mange positive bemærkninger om, at man er glade for tilbuddet. Jeg kan også se, at der er en stor udskiftning i bøgerne. Når folk rydder op, kommer der en masse bøger ind, så man behøver ikke at aflevere noget, fordi man tager noget, siger Lotte Dernie.

Hasle-Infos bogreol kan byde på bøger i alle genrer.

– Vi kan godt bruge flere børne- og ungdomsbøger, for de forsvinder med det samme, siger Lotte Dernie om efterspørgslen.

Hasle-Info åbner igen til påske og vil være åbent til og med efterårsferien. I hvert fald hver lørdag. I ferierne en del mere.

I den periode vil der igen være et bogtilbud i Hasle-Info, men Lotte Dernie håber, at man samtidig vil kunne bibeholde reolen i brugsen.