Allinge-firma flytter. Indretter 100 procent slavefri chokoladecafé

Allinge-firma flytter. Indretter 100 procent slavefri chokoladecafé
Kakaobønnerne er fremstillet uden brug af børneslaver. Arkivfoto: Jacob Jepsen
CAFÉ | ERHVERV | PEDERSKER | Onsdag 15. september 2021 • 12:00

Det er Heidrun og Hans Jørn Koefoed fra Pure Rainforest Chocolate i Allinge, der er de nye forpagtere af Café Slusegaard i Pedersker.

Og dermed fraflytter parret også Allinge, oplyser Heidrun Koefoed i telefon fra "langt oppe i Nordnorge", hvor hun lige i disse dage arbejder som sygeplejerske.

I juli fik virksomheden endelig papir på, at den kan garantere chokolade, som er lavet uden brug af slavearbejde, mere specifikt uden brug af børnearbejde, som dominerer i dele af verdens chokoladeindustri.

På den baggrund siger Heidrun Koefoed om Café Slusegaard:

– Det bliver Danmarks første 100 procent slavefri chokoladecafé. Vi bliver ikke nummer ét i hele verden, for der er nogle skotter, som vi godt kender, der allerede har åbnet deres café, men vi kan i hvert fald garantere 100 procent, at der absolut ikke er børneslaveri inde over vores produkter.

Parret overtager cafeen pr. 1. oktober og regner med at åbne torsdag i efterårsferien.

– Jeg skal lige nå at komme hjem, og vi skal nå at flytte fra Allinge og til Slusegaard, siger Heidrun Koefoed.

– Der er blevet for småt i Allinge, for vi kommer til at have en større produktion. Vi har også lige fået en sending kakaobønner fra Guatemala, som smager helt anderledes, end dem vi plejer at have.


Hans Jørn og Heidrun Koefoed flytter deres chokoladeværksted til Slusegaard. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Vinteren

Parret flytter chokoladeværkstedet fra Allinge og til Slusegaard, så man stadig kan opleve, hvordan kakaobønnerne bliver forvandlet til chokolade.

– Og så laver vi en chokoladecafé, hvor vi fremstiller kager og andre produkter af chokolade. Muligvis vil vi også lave nogle aftenretter, som man kan bestille, og hvor chokolade eventuelt vil indgå på en eller anden måde, siger Heidrun Koefoed.

Juleladen i den ene ende af Slusegaard vil parret også føre videre.

– Så må vi se, hvordan det går. Går det fint, har vi nok også noget til næste år.

Hvor længe vil I holde åbent i løbet af året?

– Her i løbet af vinteren har vi i hvert fald åbent klokken 12-17 torsdag til søndag, tænker jeg. Måske mere afhængigt af, hvordan det går. I januar-februar ved jeg ikke endnu, det er svært at sige. Vi må se, hvordan vinteren bliver.

Ifølge tal fra FN's internationale arbejdsorganisation, ILO, anslås det, at der lige nu findes godt to millioner børn i alderen syv til 15 år, der arbejder på kakaoplantager, som leverer til verdens store chokoladeproducenter.

FÅ ABONNEMENT