3F skal have ny formand efter avisafsløringer

NYHED | BORNHOLM
25. JAN 2022 • 12:00

Per Christensen stopper som formand i 3F, oplyser Ritzau.

3F's ledelse og formand Per Christensen har tirsdag indgået en gensidig aftale om, at Per Christensen fratræder sin stilling som formand.

Det oplyser Ritzau.

Aftalen sker på baggrund af sagen vedrørende Per Christensens private liv, som har fyldt meget i medierne i de seneste dage. Der var tirsdag formiddag indkaldt til krisemøde i fagforbundet, hvor de 88 medlemmer af bestyrelsen skulle høre formandens udlægning af sagen, som handler om, at han ifølge B.T. i to omgange og over flere år har haft sideløbende forhold med to kvinder samtidig, altså to gange to kvinder, som ikke kendte til hinandens eksistens.

Ifølge avisen havde Per Christensen således i to omgange to faste partnere på én gang, to steder han sov, to svigerfamilier, var bonusfar for begge partneres børn, var på ferie med de to respektive familier og så videre.

Men 3F og Per Christensen er altså nu ifølge Ritzau blevet enige om, at det er bedst for alle parter, at han stopper i 3F.

3F's næstformand Tina Christensen udtaler i den forbindelse blandt andet til Ritzau:

– Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F's formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper. Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til sagen fra formanden for lokalafdelingen 3F Bornholm, Jonna Nielsen, som deltog i krisemødet over Teams.