18 er valgt til Ewiis repræsentantskab: Én blev den helt store stemmesluger

18 er valgt til Ewiis repræsentantskab: Én blev den helt store stemmesluger
Laila Kildesgaard fik mere end dobbelt så mange stemmer som den, der fik næstflest. Foto: Pelle Rink
NYHED | 18. NOV 2022 • 13:40
NYHED
18. NOV 2022 • 13:40

De seneste 15 dage har de bornholmske kandidater kæmpet om 18 pladser i repræsentantskabet i Ewii Koncernen, og nu er resultatet klar.


Fra den 1. januar 2023 og fire år frem står 18 nyvalgte repræsentanter klar til at repræsentere øen i Ewii Koncernens øverste myndighed, repræsentantskabet.

Den helt store stemmesluger på Bornholm blev Laila Kildesgaard, som fik mere end dobbelt så mange stemmer som Erik Munch Hansen, som fik det næststørste antal stemmer stærkt forfulgt af Poul Sonne-Pedersen, som kun fik tre stemmer mindre. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ewii.

Udover de tre kan man på listen også finde andre markante bornholmere, som blandt andre kommunens velfærdsdirektør Trine Møller Dorow, erhvervschef Christa Lodahl fra Business Center Bornholm og kommunens tilflytterkonsulent Rune Holm.

I den bornholmske kreds var der en stemmeprocent på 12, og det ligger på den måde meget fint på linie med de resterende kredse. Højdespringeren i stemmeprocent var Fredericia-kredsen, som havde en stemmeprocent på 18 procent, og i den anden ende valgte bare fem procent af de stemmeberettigede at indgive en stemme i Vejen-kredsen.

Ligesom på Bornholm har samtlige af de øvrige kredse haft kampvalg som følge af flere opstillede respræsentanter end pladser i repræsentantskabet. Og det giver bestyrelsesformand fra Ewii, Ander Skovdal håb om en stærk periode.

– Der er igen mange gode kræfter blandt de valgte, og det er min forventning, at vi går ind i en positiv periode med et stærkt repræsentantskab, siger nuværende bestyrelsesformand, Anders Skovdal, der også selv blev valgt ind.

Mødehonorar på 3.289 kroner

Repræsentantskabet samles fire gange om året, og dets første store opgave er at vælge bestyrelsen i Ewii Koncernen. Repræsentanterne får et mødehonorar på 3.289 kroner per møde, de deltager i.

Administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn glæder sig også over den store interesse for valget.

– Energiområdet er utroligt vigtigt, både i øjeblikket, hvor der er ekstra fokus på grund af de prisstigninger, vi har set i markedet det sidste år, men også fordi energiområdet er en hjørnesten i den vigtige grønne omstilling. Det er glædeligt at vi nu har et repræsentantskab på plads, og jeg ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med såvel det nye repræsentantskab som den kommende nye bestyrelse og bestyrelsesformand, siger han i pressemeddelelsen.

På Bornholm er 28 procent af de valgte kvinder, mens de resterende er mænd. Dermed ligger Bornholm lidt over gennemsnittet, som ligger på 20 procent kvinder for hele repræsentantskabet. Det er tre procentpoint tættere på ligestilling end ved valget i 2018, hvor kun 17 procent af repræsentanterne var kvinder, oplyser Ewii.

De bornholmske repræsentanter

Her er listen over de 18, der tager plads i repræsentantskabet i Ewii Koncernen.

Laila Larsen Kildesgaard
Erik Munch Hansen
Poul Sonne-Pedersen
Maja Felicia Bendtsen
Hans Jørgen Jensen
Christa Lodahl
Rune Holm
Poul Bloch
Jørgen Hammer
Hanne Nimskov
Angelo Michael Prahl Parente
Jan Nielsen
Kim Kettner
Mikael Harild
Anders Pihl Thorup
Mads Plesner Leck Larsen
Trine Møller Dorow
Tony Lykke Lorentzen