Vi skal forstå tyngdekraften - og udnytte den

SYNSPUNKT | DEBAT | Onsdag 9. oktober 2024 • 19:00
Af:
Johannes Thuneberg
Klemensker
SYNSPUNKT | DEBAT | Onsdag 9. oktober 2024 • 19:00

I dag vil jeg gøre opmærksom på det allervigtigste, som vi har, nemlig luften.

Det er et lag, der ligger rundt om jorden, ca 400 km tykt; i den højde er der ikke meget. Nede ved jordoverfladen er der nok af den - under et kolossalt tryk fra dens egen vægt.

Det kaldes normalt for atmosfærisk tryk, 1 kg pr cm^2. Dette tryk generer os ikke; vi har det inde i os foruden, at når vi trækker vejret, så får vi det ned i lungerne som gerne tager sig af luftens medbragte ilt.

Et spørgsmål kunne være: Da luften må holdes på plads af noget der kan det. Hvad kan det være?

I følge gængs teori (string theory) er der bittesmå bånd, som holder luftmolekylerne på pladser hvor de skal være. Det forekommer lidt træls med tanke på storme og lignende.

Vi kender ikke det tryk, som mørket udøver på os; i lighed med hvad der gælder for luften. så kan vi heldigvis ikke generes af det.

Det er nærliggende at tro, at mørket, der ligger i verdensrummet omkring jorden, lige for en ordens skyld tager sig af at holde luften omkring jorden på plads. Så bliver der heller ingen tråde (strings altså), som kan komme i ulave i tide og utide.

Vi må og skal have en forståelse af tyngdekraften, der ikke udelukker at den kan udnyttes!

Debatredaktørens bemærkning.

Den fremførte teori er ikke i overensstemmelse med den alment anerkendte teori, men det er videnskabens natur at være til stadig diskussion.



FÅ ABONNEMENT