SF har trukket finansloven i den røde retning

SF har trukket finansloven i den røde retning
SF lægger særlig vægt på, at det er lykkedes at få sikret flere hænder i den pædagogisk psykologiske rådgivning PPR. Arkivfoto
SYNSPUNKT | ABONNENT | 28. NOV 2023 • 20:00
Af:
Andreas Grosbøll
lokalformand SF
SYNSPUNKT | ABONNENT
28. NOV 2023 • 20:00

Den lokale formand for SF, Andreas Grosbøll, ser gode takter i en finanslov, hvor SF som det eneste røde parti har fået trukket regeringen i en fornuftig retning på flere områder, bemærker han.

Lokalt på Bornholm er der tilfredshed med, hvad SFs centrale forhandlere fik med sig hjem fra finanslovsforhandlingerne. Jeg ser det som noget af en præstation, at vi med en regeringen, der hælder noget til højre, og et optog af blå partier, fik så markante SF-aftryk på aftalen. Den er selvfølgelig ikke uden tidsler, men der er alligevel en finanslov, som også trækker i en solidarisk retning.

For SF er børn og unge et vigtigt område. På landsplan er der flere gode elementer i aftalen, men for Bornholm lægger SF særlig vægt på, at det er lykkedes at få sikret flere hænder i den pædagogisk psykologiske rådgivning PPR.

Der er brug for, at der er hjælp at hente til de børn og unge, der er i mistrivsel på grund af manglende udredning. PPR har længe været udfordret på ressourcerne, så det er en vigtig prioritering.

Det er en sejr, at det er lykkedes at fjerne de planlagte besparelser på Center for Undervisningsmidler, der understøtter folkeskolen med undervisningsmateriale og kurser.

Et andet velfærdsområde får et tiltrængt løft med aftalen. Der er nemlig sat penge af til faste teams i ældreplejen, så de ældre i højere grad bliver mødt af kendte ansigter, når hjemmeplejen kommer forbi.

Ud over penge på velfærden er der fundet penge til at bekæmpe iltsvind i danske fjorde og kyster. Det kan ikke andet at vække glæde her på øen, hvor vi jo snart sagt bor midt i det døde hav.

Tidligere på efteråret præsenterede SF en ambitiøs havplan for de nødlidende danske fjorde og have, som man slet ikke er i mål med at indfri med denne finanslovsaftale. Der er et godt stykke vej endnu, men der et blevet sat penge af til at bekæmpe iltsvind, og det er positivt.

Alt i alt vender vi tommelfingeren i vejret, når vi ser på, hvad SF har været med til at forhandle hjem med finanslovsaftalen: Det var svært og opad bakke i det politiske klima, vi har nu. Så med SF som det eneste røde parti i forhandlingslokalet, så er jeg samlet set, positiv over de mærkbare, rødgrønne aftryk, vi som parti har fået sat.

Vi er ikke kommet i mål - slet ikke når det kommer til børn klima, og ulighed, så der er rigeligt at arbejde videre med for os.