Branden på Aarsballevej natten til onsdag er en forfærdelig familietragedie både for den ulykkelige familie og for alle os rundt om. På Tidende har vi været i tvivl om, hvordan vi skulle håndtere den triste begivenhed.
Dødsbrand med en 11-årig er en forfærdelig historie, som kan skabe masser af læsetid, som vi normalt gør os umage for at give abonnenterne. Men at skabe læsetid på tragedien er aldeles upassende og ikke i orden. Alligevel har vi valgt at gøre en hel del ved historien i vores dækning. Det har vi gjort, fordi tragedien har fundet sted, og den har ramt os alle direkte eller indirekte. Alle på Bornholm kender nogen, der kendte familien. Tabet af en 11-årig søn er ubærligt, og tre familiemedlemmer i kunstigt koma er forfærdeligt, selvom der er håb.
Vi har alle brug for at have en fælles viden om tragedien, selvom vi ikke skal gå for tæt på. Bornholm har også brug for at håndtere hændelsen og hjælpe de efterladte, der skal bære sorgen.
Som krisepsykolog Michael Bruun fortæller i Tidende torsdag, så er det meget vigtigt at bearbejde tragedien gennem handling og hjælpe de overlevne med kærlig opmærksomhed. Derfor har vi valgt at fortælle, hvad myndighederne har oplyst, og hvad vi selv har sanset på Aarsballevej onsdag morgen uden at bevæge os tættere på familien og dens forfærdelige historie.