Men Sune Rasborg kom altså lidt i vælten, fordi han kan li' at eksperimentere med kendte kødretter uden kød.
Ligesom mange andre har kokken forlængst indset, at kødforbruget skal skæres ned, og derfor valgte han altså i vores weekendavis at barbecuemarinere en svamp i stedet for et stykke gris.
Det er ment som et stykke med inspiration, for det er vigtigt, at vi forsøger at flytte os mod en grønnere hverdag. Klimakrisen er over os, og vi er simpelthen allesammen nødt til at gøre en indsats for, at vores enorme klimabelastning bliver sat ned.
Vi kan gøre det ved at tage cyklen i stedet for bilen. Og bussen – eller et tog – på de lange. Vi kan gøre det ved genbrug og affaldssortering og ved at sige nej tak til reklamer. Og så kan vi i høj grad gøre det i vores madforbrug, for hvis vi alle køber så lokalt producerede (sæson)fødevarer som muligt, drikker mindre mælk og ikke mindst spiser mindre kød, så kan vi hver især mindske vores klimaaftryk betragteligt.
Der er brug for det. Vi bruger flere ressourcer, end vores planet kan producere, og vi sender mere CO2 ud i atmosfæren, end planeten kan optage. Deraf kommer de menneskeskabte klimaforandringer.