Vi kan gøre det ved at tage cyklen i stedet for bilen. Og bussen – eller et tog – på de lange. Vi kan gøre det ved genbrug og affaldssortering og ved at sige nej tak til reklamer. Og så kan vi i høj grad gøre det i vores madforbrug, for hvis vi alle køber så lokalt producerede (sæson)fødevarer som muligt, drikker mindre mælk og ikke mindst spiser mindre kød, så kan vi hver især mindske vores klimaaftryk betragteligt.
Der er brug for det. Vi bruger flere ressourcer, end vores planet kan producere, og vi sender mere CO2 ud i atmosfæren, end planeten kan optage. Deraf kommer de menneskeskabte klimaforandringer.
I det almindelige danske køkken er kyllingen det mindst CO2-belastende dyr. Grisen kommer derefter, mens koen – sammen med køkkenets ejermand, selvfølgelig – er den helt store synder.
Tænk over det, og tag godt imod de alternativer, som strømmer ud på markedet – og i din avis. Verden har brug for, at du laver flere barbecuemarinerede svampe, forklædt som gris eller ej.