Leder: Klask for DASK

Leder: Klask for DASK
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 24. SEP 2021 • 07:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
24. SEP 2021 • 07:30

Det må have gået alt for stærkt for Venstre og Socialdemokratiet, da de indgik budgetforlig, siden de fortsætter rygsvømningen.

Vi har tidligere hyldet Venstre og Socialdemokratiet for deres lydhørhed i sagen om Paradisbakkeskolens madskole. Byg et køkken for 10 millioner kroner og luk det igen for at spare en million kroner om året. Det er spild af kommunens penge. Efter stor debat på Bornholm er sagen endt med, at partierne alligevel freder madskolen og finder pengene.

Onsdag kom det frem, at de samme partier nu også vil redde dagbehandling- og skoletilbuddet DASK for op til ni børn, der ellers stod til at miste deres særlige hjælp om to år.

Når skiftet oven i købet sker midt under et møde med forældre til DASK-børnene og de ansatte, kan man blive helt bekymret for, om der er viden nok om de tilbud, der skæres væk.

Det er stadig fantastisk, at vi har politikere, der lytter til folket både i valgår og i resten af perioden. Men når vi skal se dem rygsvømme fra deres budgetforlig på flere områder, så bliver man bekymret for, om de overhovedet havde sat sig ind i sagerne inden forliget. Man fristes til at tro, at det er gået for stærkt i den 11. time ved forhandlingerne.

Når skiftet oven i købet sker midt under et møde med forældre til DASK-børnene og de ansatte ved DASK, så kan man blive helt bekymret for, om der er viden nok om de tilbud, der skæres væk. Selvom der er klask for DASK, så er udgifterne til Madskolen og DASK samlet 1,6 millioner småpenge i forhold til de rigtig store udgifter på kommunens budget. De er ikke til diskussion for hverken kommunalbestyrelse eller deres vælgere. De er styret af Folketinget og dets politikere. Det er her, vores sande udfordringer ligger. Vi har en stor gruppe ældre, der skal bruge hjælp samt mange på overførselsindkomster.

I år forventede kommunen at bruge 835 millioner kroner på overførselsindkomster og beskæftigelse, mens ældreområdet koster os 500 millioner kroner. Så er 1,6 millioner til DASK og madskole ikke det store beløb. Det kan måske have forvirret de to budgetforligspartier. Set udefra ligner det sjusk og en fejlagtig undervurdering af valgåret.