Kommunens indkøbsaftale er blevet lagt om. Producenterne, kommunens køkkenchefer, grossisten og Bornholms Landbrug & Fødevarer har holdt ganske mange møder. Helt særlige bestræbelser har handlet om at skabe et værktøj, så kommunens grossist overhovedet kan måle kommunens forbrug af bornholmske fødevarer. Ret oplagt sted at starte, må man sige, og alt i alt point for forsøget.
Derimod skal der mere end god vilje til, hvis man også vil bære over, når det kommer til målet om økologisk dyrket jord. På fem år er fem procent økologisk landbrugsjord på Bornholm blevet til lige over seks. Godt og vel et procentpoint er der vundet, igen efter en indsats, der har været både dyr og ihærdig.
Før mødet i torsdags gjorde kommunaldirektøren da også sit bedste for at få mål og virkelighed til at passe lidt bedre sammen. For arealerne, der vil skulle lægges om til økologisk drift, er så godt som allesammen private, og i øvrigt kan hverken Bornholms restauranter eller resten af markedet aftage så mange økologiske varer, skulle målet en gang blive nået, lød den fornuft, som han prøvede at spille i marken.
Det er det samme som at sige: Kære venner, det her har ingen gang på jord – men ikke desto mindre gælder begge mål endnu. Næsten tre millioner kroner i alt vil det koste i de næste fire år.
Så lad herfra ingen sige, at Bornholms politikere mangler ambitioner. Det er nærmere noget andet, der mangler.