Mål om lokale fødevarer koster kommunen to millioner

MAD | BORNHOLM | GRATIS
24. JUN 2021 • 18:36
Jakob Marschner
Journalist

Mål om lokale fødevarer koster kommunen to millioner

40 procent af de råvarer, der ender i kommunens gryder, skal komme fra Bornholm. Det mål satte kommunalbestyrelsen for fem år siden, men det har knebet med at opfylde det.

I årets første kvartal udgjorde andelen af lokale råvarer lige over 15 procent. Et problem har længe været, at det simpelthen er svært at finde helt præcist ud af, hvor høj andelen aktuelt var.

Målet fejler dog ingenting, så det skal Bornholm holde fast i, vedtog et flertal torsdag aften i kommunalbestyrelsen. Det kommer nu til at betyde, at kommunen skal ansætte en ny medarbejder, hvis hovedopgave bliver at arbejde for, at målet om 40 procent bornholmske råvarer bliver nået. Prisen er lige knapt to millioner kroner over fire år.

Kommunalbestyrelsen sagde samtidig nej tak til et andet forslag, der også var på bordet. Det gik ud på at lade indsatsen fortsætte som hidtil, men sænke målet til kun 25 procent bornholmske råvarer i kommunens køkkener. Også det havde der været lidt udgifter i, men begrænset til 150.000 kroner, igen over fire år.Flere nyheder