Leder: Giv os mulighed for at købe færgebilletter

Leder: Giv os mulighed for at købe færgebilletter
Pendlere, bornholmere, gæster og potentielle tilflyttere kan ikke leve med sommerfugle i maven, når man kører under adgangsbommen til de statsstøttede færgelinjer, der giver os den livsvigtige puls og forsyning til og fra øen. Foto: Berit Hvassum
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 8. SEP 2021 • 07:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
8. SEP 2021 • 07:30

De efterladte biler på kajen fik en morgenmadsbillet og en overnatning i kompensation. Rederiet må oppe sig, så overbookning klares med frivillig ombookning, og så må politikerne i gang med evalueringen.

 

Søndag aften blev op mod ti biler med passagerer efterladt på kajen i Rønne. De havde købt og betalt en færgebillet hver og kom i ret tid til at blive fragtet over Østersøen. Alt var i sin skønneste orden, men Bornholmslinjen tog dem ikke med over.

Færgerederiet oplyser selv, at de op mod ti biler blev efterladt på kajen i Rønne som følge af, at personalet havde begået en fejl i pakningen af færgen. Rederiet undgår at svare på, om det bevidst overbooker de populære afgange, fordi der altid en nogen, der ikke dukker op. Det giver mening at gøre for forretningen, og de fleste flyselskaber benytter også denne model på populære afgange. Der skal jo tjenes penge. Men hvis man ikke er god nok til at forudsige mængden af ubenyttede billetter, må man være mere generøs end en morgenmadsbillet og en overnatning.

I lufthavnene får passagerer på overbookede fly ofte et tilbud om både et voucher-gavekort, en overnatning med forplejning og en billet med den næste flyver. Her er gavekortet stort nok til, at mange frivilligt giver deres plads væk. Gør det samme på kajen i Rønne, Køge og Ystad. Frist os passagerer med et gavekort til de næste færgebilletter, så vi frivilligt forlader vores plads i køen, når vi kan.

Det Bornholmslinjen gør i dag, holder ikke. Pendlere, bornholmere, gæster og potentielle tilflyttere kan ikke leve med sommerfugle i maven, når man kører under adgangsbommen til de statsstøttede færgelinjer, der giver os den livsvigtige puls og forsyning til og fra øen.

Historien om de efterladte færgepassagerer er endnu et kapitel om den populære færgefart, der med de høje tilskud og Bornholms vækst, er blevet så succesfuld, at vi ikke længere kan komme til og fra Bornholm med kort varsel. På søndag er er alle færger på nær 6:30 og 8:30 udsolgt for biler. Søndagen efter er fire af de syv afgange fra Rønne udsolgt. Derfor er det glædeligt, at vores lokalvalgte politikere på Christiansborg forsøger at råbe trafikministeren op for at få fremrykket evalueringen af aftalen om støtte til færgerne. Det er vigtigt for os alle at kunne komme frem og tilbage både til forretning, fornøjelse og sundhed.