Bornholmslinjen: Vi havde problemer med lastningen

Bornholmslinjen: Vi havde problemer med lastningen
Passagerer, som bliver efterladt på grund af pladsmangel, bliver altid tilbudt et hotelværelse, siger pr- og kommunikationschef i Bornholmslinjen, Jesper Maack. Arkivfoto: Allan Rieck
TRANSPORT | BORNHOLM | ABONNENT | 6. SEP 2021 • 15:05
TRANSPORT | BORNHOLM | ABONNENT
6. SEP 2021 • 15:05

En menneskelig fejl var skyld i, at flere biler søndag blev ladt tilbage på kajen i Rønne, siger kommunikationschef.

– Der sker en menneskelig fejl i forbindelse med lastningen af færgen, som skal sejle fra Rønne mod Ystad klokken 18.30 søndag.

Sådan siger pr- og kommunikationschef i Bornholmslinjen, Jesper Maack, om den situation, der opstod, da rederiet efterlod otte til ni biler med pladsreservation på kajen.

– Fejlen betød, at man løb tør for plads på vogndækket. I forhold til reservationerne skulle der egentlig være plads, men når lasteprocessen går galt, kan det ende sådan, siger han.

– Personalet pakkede simpelthen færgen forkert?

– Ja, lige præcis. På en eller anden måde er de kommet forkert i gang, og det betød så, at man efterlod de der otte biler. Men så vidt jeg forstår, var der en enkelt eller to, der valgte at tage med færgen som gående, mens nogle kørte hjem igen og andre tog imod tilbuddet om et hotelværelse og noget aftensmad, som vi også tilbyder. Og så kunne de komme med færgen mandag morgen.

De to afviste rejsende, jeg har talt med, undrede sig over, at de ikke blev tilbudt eventuelt at gå ombord?

– Nå?! Men det var der da nogen af passagererne, der gjorde. Altså, de valgte at efterlade deres bil i Rønne og tage med som gående, siger Jesper Maack.

– Og så var der cirka 14 personer, som takkede ja til hotel, mens de sidste formentlig kørte hjem til sig selv igen.

Overbooket?

– Har I overbooket afgangen, fordi I regner med, at der altid er nogen, der ikke møder op?

– Det er simpelthen lasteprocessen, der går galt. Der burde være plads, for så mange igen havde faktisk ikke booket plads, siger Jesper Maack.

– Hvordan er reglerne, når sådan noget sker, tilbyder I altid folk at skaffe overnatning?

– Ja, det gør vi, og det gjorde vi jo også her.

– Men når højsæsonen virkelig buldrer af sted, kan I så det? Altså, er det virkelig muligt at finde overnatningssteder til folk med så kort varsel?

– Man kan sige, at det da i teorien kan være en udfordring, hvis alt er booket, men jeg mener ikke, vi endnu har stået i en situation, hvor vi ikke havde noget sted at gøre af folk, siger Jesper Maack.